G4Media.ro

Prefectul de Arad, care se îmbolnăvise chiar înainte de alegerile prezidențiale, demisionează…

Sursa foto: Prefectura județului Arad

Prefectul de Arad, care se îmbolnăvise chiar înainte de alegerile prezidențiale, demisionează din funcție și spune cu mândrie că Guvernul Dăncilă a fost unul dintre cele mai performante de după 1990

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, încetarea detaşării în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, în prima şedinţă a Executivului, arătând că misiunea sa încetează odată cu adoptarea moţiunii de cenzură prin care a căzut Guvernul PSD, relatează Agerpres. Florentina Horgea a intrat în concediu medical chiar înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, iar acum spune că lasă „nava pe mâini bune” și că este mândră că a reprezentat Guvernul Dăncilă, „unul dintre cele mai performante guverne de după 1990”.

„Odată cu adoptarea moţiunii de cenzură, consider că misiunea mea se încheie aici. Sunt un om de onoare, un om de echipă şi niciodată nu mă voi agăţa de o funcţie sau alta, aşa cum vedem de multe ori că se întâmplă în România. Fac parte din echipa Guvernului Dăncilă, astfel că am ales să plec împreună cu această echipă. Am solicitat ministrului Afacerilor Interne ca în prima şedinţă de Guvern să fie promovat un proiect de hotărâre privind încetarea detaşării mele în funcţia de prefect al judeţului Arad”, a arătat prefectul, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Florentina Horgea a afirmat că, înainte de a face solicitarea către minister, s-a asigurat că Prefectura Arad „este pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât activitatea zilnică, dar mai ales turul doi al alegerilor prezidenţiale, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

„Am încredere în personalul Prefecturii Arad, în profesionalismul acestor oameni, alături de care am muncit în ultimii doi ani şi patru luni, pentru binele cetăţenilor judeţului Arad. Nava este pe mâini bune, aşa cum se spune”, a scris Horgea în comunicat.

Ea a mai arătat că este „mândră” că a putut să reprezinte guvernul condus de Viorica Dăncilă, „unul dintre cele mai performante guverne de după 1990”.

În 7 noiembrie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în urma unei videoconferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât şi actualul subprefect sunt în concediu medical.

„Să vă anunţaţi cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcţia Medicală şi de la Policlinica din Oradea să îi ajutăm, că poate au primit o medicamentaţie greşită. Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative, guvernamentale şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi în Arad exact să atace prefectul şi subprefectul şi ei să cadă subit într-o boală”, a spus Marcel Vela.

Florentina Horgea este prefect al județului Arad din iulie 2017, iar anterior a fost subprefect al județului și consilier juridic la Primăria Arad.

Sursa foto: Prefectura județului Arad

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Prefectura a ajuns un fel de fetis. Din asa zisul „reprezentant al guvernului” in teritoriu, adica un fel de Tipatescu, in teorie, prefectul a ajuns un fel de responsabil cu viiturile si alunecarile de teren, adica pielea p…., in practica.
    Adevaratul sef este seful consiliului judetean, fostul secretar PCR pe judet. Daca vrem sa facem ceva cu judete precum BT, GR, DJ, OT, GJ, singura solutie este centralizarea sau macar regionalizarea.

    • Nu-I lasi pe astia sa-si puna sefi de agentii si sa se conduca singuri. Le pui sefi din alta parte, le desfiintezi toate deconcertatele si ii pui la munca. E simplu.

  2. La astia performantele se masoara in cat de mult li s-a marit contul in valuta!

  3. Da, a aruncat în aer politica externă din zona arabă, a gazat și bătut cetățenii pașnici, a eliberat infractori periculoși care au recidivat, a distrus legile justiției, a mărit pensia minimă la 704 lei (o rușine, nici nu as deschide gura să mă laud cu asta in timp ce ei trăiesc cu ceasuri, broșe de mii de euro per bucata), o parte din realizările guvernului Dancila.

  4. Ia uite ceat de „performanta” a fost guvernarea Dancila:
    „Două spitale de copii din București, fără apă caldă și cu calorifere aproape reci timp de 3 zile / Situația s-a rezolvat vineri dimineață.
    Două spitale de copii din București – Spitalul Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu – nu au avut apă caldă timp de 3 zile, iar caloriferele au fost aproape reci, au declarat, pentru HotNews.ro, managerii celor două unități medicale, Daniel Buzatu și Liliana Pădure.
    La Spitalul Marie Curie sunt internați, în acest moment, peste 300 de copii, iar la Centrul Robănescu peste 100. Cele două spitale au centrală comună, iar de vină a fost o avarie RADET.
    „Alo, România, un spital din București, capitala României, nu are apă caldă de 3 zile și mamele nu își pot spăla copiii, saloanele nu se pot igieniza corespunzător! Mă aude cineva?”, a atras atenția Emanuel Ungureanu-USR.
    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23493010-situatie-grava-doua-spitale-copii-din-bucuresti-fara-apa-calda-3-zile.htm

  5. Pai ce putea sa spuna, cu dancila de fatza….ca a fost un bull-shit?!
    Personal, nu dau doi bani pe aceste exercitii de imagine.
    Dupa cum vedeti, psd isi continua strategia de a comunica minciuni (numite frumos – fake-uri), intr-un mod extrem de agresiv, ca pe vremea lui dragnea. Se mizeaza pe demobilizarea votantilor anti-psd, pentru ca cele 2-3 milioane de nostalgici si dependenti sa reprezinte cat mai mult procentual.
    Singura solutie – haideti la vot, sa terminam odata cu impostorii.

  6. Prefectul de Prahova cind face un asemenea anunt ?

  7. Performante in prostie !

  8. Sigur absolut, total de acord! Cel mai performant in umplerea tuturor posturilor publice de conducere cu pile, amante, analfabeti, corupti, si nu oricum ci pe sume imense.
    Asa se masoara performata la psd: in cat de mult sunt platite amantele, analfabetii si coruptii ..

  9. Stai linistita psdu nu mai vine la putere sa iti mai dea vro functie

    • Sper ca nu, dar am vazut in ultimii ani cat de prosti si ticalosi sunt romanii, isi vand viitorul votand pentru 100 de lei in plus la pensie.

  10. Pe comunistii aia din vest ii suspectam c-ar fi mai inteligenti! Mereu sunt in eroare!

  11. Ori minte , ori este proasta .

  12. Vai, dar ie ievident! Ie o trivialitate ce spune distinsa doamna prefect.

  13. Linsul în kűr mi se pare mai abominabil decât cel practicat pe vremea lui Ceaşcă. Ridicolă nație.

  14. DEMISIA ASTA NU O SCUTESTE PE ACEASTĂ SDOAMNĂ SINISTRĂ ÎN CAUZĂ DE PUȘCĂRIE, CHIAR DACĂ ACEASTA CERE DEMISIA ACUM, PROBABIL ÎN DISPERARE, ATAT EA SI D-NU SUBPREFECT NU SUBTPREFECT (CA SA CITEZ DIN ,,CLASICI” VIA C. D. DAN) DEOARECE ACESTI 2 DERBEDEI ODIOSI AU FAVORIZAT PE D-NUL PRIMAR AL LIPOVEI, JICHICI MIRCEA (PSD), IN AL MENȚINE ÎN FUNCȚIE, DESI PIERDUSE PROCESUL CU ANI LA ICCJ FIIND SUSPENDAT DIN FUNCȚIE, ACEST DOMN ACTIVEAZĂ SI AZI CA SI PRIMAR CU SPRIJINUL DERBEDEILOR ANTE-MENȚIONAȚI PRIN SIMPLUL FAPT CA ASA AU ARANJAT EI ÎNTRE EI, ÎNCĂLCÂND DECIZIA INSTANȚEI SUPREME. ALOOOO DOMNII JUSTITIABIL SAU DIN PRESĂ, SPER SA VA SESIZATI CITIND ACESTE RÂNDURI. CUM VINE ASTA? E MAI MULT DECÂT FAVORIZAREA INFRACTORULUI, AICI NU E CU PUȘCĂRIE, NU IA NIMENI MĂSURI, INTELEG CĂ TRĂIM IN ROMÂNIA DAR NICI DECIZIILE ICCJ NU SE MAI RESPECTĂ, PESEDEII ĂSTIA POT FACE ORICE, SUNT DE NEOPRIT?

  15. Astfel de hahalere ne-au condus, cum de reusim sa ne punem in cap acesti neica nimeni.

  16. Pocnitori, pocnitori de tip olgut