G4Media.ro

Prefectul Capitalei i-a transmis primarului Sectorului 5 că dispoziția privind restricțiile locale…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prefectul Capitalei i-a transmis primarului Sectorului 5 că dispoziția privind restricțiile locale este „nelegală” și nu trebuie aplicată

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, miercuri, că este „nelegală” dispoziţia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenţi economici şi, ca urmare, nu ar trebui aplicată, relatează Agerpres.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care îi cere să revoce urgent această dispoziţie, amintind că Guvernul a emis pe 10 martie hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând din 14 martie care prevede că programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise publice şi/sau private este 5,00 – 21,00.

„Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central. (…) Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura.

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat, miercuri, o serie de restricții în sectorul 5 care ar urma să intre în vigoare începând de mâine, 25 martie, ”pentru a preveni o carantinare totală a Capitalei” despre care spune că nu și-o dorește.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că prefectura verifică legalitatea deciziei anunțată de primarul Sectorului 5. Prefectul a explicat că pot fi luate unele măsuri și la nivelul consiliilor locale pentru situații de urgență, însă nu din dispoziția primarului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Nu cred ca exista in tara asta UAT-uri cu dispozitii de primar si HCL-uri emise ilegal .
  Dar prefectii , procurorii si militienii dorm ; pe beneficii imense platite din rodul muncii cetatenilor .

  Ce fac bugetarii ?!

  https://newsweek.ro/actualitate/politistii-l-au-gazat-batut-si-au-urinat-pe-el-fiindca-le-a-spus-ca-n-au-masca-documente-instanta

  Se 3,14sa pe noi , cetatenii . Va veni vremea cind noi cetatenii vom face acelasi lucru pe functionarii bugetari tilhari si mincinosi .

 2. ERATA

  Am vrut sa spun ca nu exista in tara UAT-uri unde sa NU se fi emis decizii de primar si HCL-uri ilegale .