G4Media.ro

Prefectul capitalei anunță că dacă rata infectărilor se menține sub 3 la…

Prefectul capitalei anunță că dacă rata infectărilor se menține sub 3 la mia de locuitori, se redeschid restaurantele și barurile în interior, iar cinematografele, teatrele și sălile de joc, în limita a 30% din capacitate

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, se vor redeschide restaurantele și barurile în interior, iar cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. (…) Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, a preciat prefectul Berbeceanu pentru Digi24.

Măsurile de relaxare presupun:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

„Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Scolile cand le deschideti nemernicilor?

  2. Aștept cu nerăbdare redeschiderea sălilor de jocuri de noroc, de departe cele mai importante instituții culturale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.