G4Media.ro

Predoiu: Abrogarea recursului compensatoriu nu trebuie să fie un capăt de drum,…

Predoiu: Abrogarea recursului compensatoriu nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de proiect de îmbunătățire radicală a condițiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probațiune

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, spune că abrogarea recursului compensatoriu nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de proiect de îmbunătățire radicală a condițiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probațiune.

„Abrogarea măsurilor curent denumite «recurs compensatoriu» nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum. Un început de proiect de îmbunătățire radicală a condițiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probațiune etc.”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

„Cunosc problematica CEDO și sunt convins că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve și acest dosar rămas deschis, și siguranța persoanelor, a cetățenilor și bunurilor acestora.
CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenție, dar jurisprudența sa stabilește și obligația statelor de a-și proteja cetățenii de infracțiuni, de a lua măsuri pentru siguranța lor efectivă”, a mai precizat ministrul Justiției.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, are în aceste zile discuții cu președintele CEDO în legătură cu abrogarea legii recursului compensatoriu și măsurile pe care România le va lua pentru a îmbunătăți condițiile din penitenciare.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, abrogarea Legii recursului compensatoriu. Camera Deputaților este forul decizional, astfel că legea pleacă la promulgare.

Foto: Facebook Cătălin Predoiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Da, bine, treceti la treaba.

  Ma asteptam sa o scaldati, dar se pare ca m-am inselat, ceea ce nu ma deranjeaza.

  • De curiozitate, tu cum îți câștigi existența? Ținând cont că stai zi-lumină la comentarii….Ești de meserie postac sau asistat? Că de muncit e clar că nu faci absolut nimic.

  • E sofer pentru 2800 euro pe luna

 2. Nu mă interesează nici cât negru sub unghie de condițiile din pușcării. Din partea mea hoții și criminalii pot să crape în pușcării cât timp copii țării mor cu zile în spitale. Dar de; dragnev și bombonel tre să aibă condiții de lux în pușcărie că merită la cât au furat că „s-au descurcat domne i-a dus capu, sunt oameni deștepți”. Praful să se aleagă de ei și de cei care îi protejează.

 3. Sa dea Voiculescu banii stabiliti de sentinta judecatoreasca si imbunatatiti conditiile.
  Sau asteapta sa fie albit ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.