G4Media.ro

Predarea în orb – Jumătate dintre profesori nu au fost învățați să…

Predarea în orb – Jumătate dintre profesori nu au fost învățați să predea conform noilor programe școlare: STUDIU ISE

Ministerul Educației știe ce competențe vrea să obțină de la copii, însă nu le spune și profesorilor cum să predea eficient noul curriculum și care este obiectivul noilor programe școlare. Aproape jumătate dintre profesorii întrebați de Institutul de Științe ale Educației NU au fost formați să predea la clasă conform noului curriculum școlar, nici la 5 ani de la începerea schimbărilor. Deși nu au fost la cursuri de formare, 95% dintre profesori spun că au citit acasă programele la materiile pe care le predau. Iar părerea lor despre noul curriculum școlar: în general bună, dar 20% consideră că schimbarea este doar de formă.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. A MAI FĂCUT ISE UN STUDIU..

    ISE – Institutul de Stiinte ale Educației …adică acea instituție in care lucrează unii care în viața lor nu au învățat ceva pe cineva …dar care iți spun cum trebuie tu ca profesor să ii inveți pe copii.

    De când știu în învățământ toată problema s-a învârtit în jurul cursurilor de formare ale profesorilor…reforme…curriculum…competențe etc …cum mai implementau unii vreo reformă sau un nou curriculum gata erau banii băgați în cursuri de formare și reformare …care de cele mai multe ori erau bani aruncați …ca să vină unii care în viața lor nu au dus muncă de profesor cu clase adevărate ca să te învețe ce????…. păi ce mare kkt aduce noul curriculum și noile manuale …că de fapt manualele sunt jalnice …cu programa mare lucru nu s-a făcut …laboratoarele sunt la pământ…păi ce fizică de exemplu să faci când tu ai baza materială veche de 50 de ani și în multe scoli nu sunt mai deloc laboratoare ??? …că vezi doamne tre să pleci de la experiment …si experimentul asta dacă s-ar putea să fie făcut din nimic si din ce este în jur …. când de exemplu la sport în multe școli nu sunt săli de sport sau sunt mici și puține pentru câte clase sunt…ca să nu mai vorbim de vestiare, dușuri etc…când la noi se invață în program de 2 schimburi deși se stie foarte clar că un copil nu dă randament învățând până la 7-8 seara ca a doua zi să o ia de la capăt de la ora 12-13…ce să spun au mai făcut unii un studiu că să arate că vezi doamne asta ne lipsește cursurile de formare…bani sifonați de tot felul de impostori…Păi băi inteligenților orice profesor care e profesor predă după orice curriculum și orice manual …și ala care nu e n-o să predea nimic nici dacă ar avea mama curriculumului și manualelor si face zilnic cursuri de formare! Faceți să fie mai putini copii în clase…mai multe săli de clasă moderne …cumpărati ce trebuie pentru laboratoare…faceti manuale adevărate …faceti l să nu mai avem wc-uri in curte măcar și zugraviti scolile…ar fi un bun început.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.