G4Media.ro

Precizări importante de la Biroul Electoral Central: Operatorii de tabletă au obligația…

Precizări importante de la Biroul Electoral Central: Operatorii de tabletă au obligația să anunțe alegătorii că pot opta să voteze la ambele scrutinuri sau doar la unul singur/ Aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinului de vot nu este motiv de nulitate

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat cu puțin timp în urmă că BEC a transmis în cursul dimineții un mesaj care a fost înregistrat pe toate tabletele în toate secțiile de votare faptul că operatorul are obligația că poate opta să voteze atât la alegeri cât și la referendum sau doar la unul dintre cele două scurtine și să bifeze în aplicație opțiunea corespunzătoare pentru fiecare alegător în parte.

Marian Muhuleț a amintit decizia 72 a BEC, articolul 1, litera B, care precizează următoarele:

  • ”Operatorul de calculator va scana actul de identitate sau va introduce în SIMPV datele personale ale alegătorului în cazul în care nu se poate folosi scanarea, pentru a verifica dacă cetățeanul își poate exercita dreptul de vot. Dacă aplicația SIMPV nu semnalează niciun impediment la exercitarea dreptului de vot sau nu indică necesitatea dirijării alegătorului la o altă secție de votare, operatorul va aduce la cunoștința alegătorului faptul că SIMPV înregistrează prezența la vot, separat pentru fiecare scrutin în parte, și că acesta poate opta pentru a-și exercita dreptul de vot atât la alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național sau doar pentru unul din aceste scrutine”

Marian Muhuleț a mai declarat că aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu este motiv de nulitate. ”Aplicarea ștampilei de control în orice altă poziție decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate. Nu vor fi anulate la numărarea voturilor”, a mai spus Muhuleț.

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Repetarea referendumului pana la invalidare ar linisti PSD-ul.

  2. Foarte multi batrani, desi li s-a spus la tv ca-si vor exprima si votul pt referendum, nu-si dau seama ca trebuie sa primeasca 3 buletine de vot si nu unul, nu le cer pe celelalte 2. Guvernul pt a-i proteja pe cei din Parlamnet ca doar sunt din acelasi partid, a dat dispozitia de a li se oferi buletinele de vot pt referendum doar la cerere. NU-I CORECT! Aceasta metoda este un boicot impotriva Presedintelui tarii dar si chiar a Poporului Roman. Noi prin acest referendum trebuie sa aratam Europei intregi, ca Poporul Roman este impotriva hotilor, criminalilor, coruptilor, pedofililor, violatorilor, etc. Va rog frumos sesizati unde trebuie pt a inceta aceasta metoda de boicot! Mai sunt 5 ore si 20 minute.
    Succes si sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de rai si tradatori!

  3. Am fost întrebata dacă votez și pentru referendum, mi s – au dat cele 3 buletine, am întrebat dacă trebuie stampila și pe cel pt europarlamentare deoarece pe cele 2 pt referendum erau stampile pe prima pagina. Răspuns – este pe ultima pagina! De ce? Votul meu nu este valabil? Toate din secția respectiva se anulează?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.