G4Media.ro

Prahova: Amendă de 100.000 lei pentru rafinăria Petrobrazi după eliberarea de pulberi…

Sursa: Facebook/ Garda Nationala de Mediu

Prahova: Amendă de 100.000 lei pentru rafinăria Petrobrazi după eliberarea de pulberi în atmosferă / Incidentul s-a produs în 28 septembrie, din cauza căderii de tensiune din staţia electrică

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova în urma controlului efectuat după avaria care a avut loc săptămâna trecută şi care a dus la eliberarea de pulberi în atmosferă, anunță Agerpres.

Conform datelor publicate, joi, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat rafinăriei de la Brazi o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei.

„În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferică. Totodată s-au dispus şi măsuri cu termene de realizare în vederea conformării cu legislaţia de mediu privind emisiile industriale”, arată sursa citată.

În data de 28 septembrie, Garda de Mediu informa că s-a produs o avarie la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112.

Conform sursei citate, din primele informaţii obţinute de la faţa locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului, astfel că s-a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur, ceea ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice.

„În procesul de repornire a instalaţiei tehnologice de cracare catalitică, în urma unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi”, preciza Garda de Mediu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Bravo bun asa acum sa despagubeasca din banii aia pe cetatenii care au fost cei mai afectati. Ia sa vedem daca vor face despagubiri. Sau doar si-au mai tras niste bonusuri pt zile negre pt pensiile nesimtite cu care indatoreaza tarisoara fara produce vreun beneficiu.

  • Din ce zice garda de mediu a fost o defectiune, adicalea un accident. Dai si rupel cu amenzi. Nu ca i-as iubi prea tare pe petrolisti si are balta peste….
   Dar de partea ailata GM nu face nimic, da amenzi aberante aiurea….

 2. Lasă-ne cu „a fost un accident”, la OMV petrobrazi in fiecare weekend e cate un accident, în special noaptea – nu poți să ieși afară din casă de miros.
  Garda de Mediu închide ochii, doar e weekend, însă toți care trec pe centura de Vest a Ploieștiului pot confirma…
  În cazul de față era culmea sa nu le dea un mărunțiș de amenda când a nins cu praf alb peste tot!!!