G4Media.ro

VIDEO & GALERIE FOTO Povestea lui Chris și Victor, doi tineri din…

sursa foto: Arhivă personală

VIDEO & GALERIE FOTO Povestea lui Chris și Victor, doi tineri din Franța care au renunțat la joburile și viețile de corporatiști și au plecat pe biciclete în jurul lumii/ Cum și de ce au ajuns în România

Victor și Chris sunt doi tineri francezi care și-au dat demisia de la job-urile lor mainstream și au plecat într-o călătorie în Europa pe bicicletă, după cum cei doi au povestit pentru G4Media, în cadrul proiectului ENTR. Aventura celor doi bărbați a început în urmă cu mai multe luni, în octombrie.

Amandoi au 31 de ani și au început să pedaleze în Europa. Au parcurs până acum un traseu complicat, plin de provocări și de povești uimitoare. Cei doi au plecat din Franta, deoarece sunt rezidenți francezi, unul dintre bărbați locuind în Paris înainte de aventura care le-a schimbat viața, iar celălalt în Lyon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ENTR ro (@ro.entr)

Au ajuns în țări precum Portugalia, Spania, Maroc, Albania, Muntenegru, Serbia iar la sfârșitul lunii aprilie cei doi și-au propus să ajungă la Constanța pentru a participa la unul dintre cele mai mari festivale de techno din Europa, Sunwaves, festival desfășurat la Constanța. Acest festival i-a adus în România pe cei doi și nu numai pe ei.

Cei doi au început să-și imortalizeze momentele și să le publice pe rețelele sociale. Pagina lor de instagram, “cycloloco”, este un adevărat jurnal de călătorie al fiecărui moment din aventura pe care au început-o bărbații.

Acolo cei doi postează update-uri despre călătorie unde fie prezintă imagini impresionante cu arhitectura și cultura vestică fie mediul rural din România, conform ultimelor postări.

Cei doi au declarat că ideea de a călători în Europa le-a venit în timpul crizei de COVID-19. Izolarea prelungită, statul în casă obligatoriu, interdicțiile de toate felurile cauzate de răspândirea rapidă a bolii i-a făcut pe tineri să-și promită că după ridicarea restricțiilor vor profita din plin de aer, plimbare și distracții.

Așa că erau în timpul lockdown-ului atunci când, într-un videocall, au început să pună bazele proiectului „cycloloco”.

Bărbații au povestit mai povestit pentru G4Media că prima lor călătorie în România a fost anul trecut în timpul festivalului Sunwaves. Se declară fascinați de DJ-ii români și de stilul de muzică ”ro-minimal”.

De asemenea, Victor a mai povestit că, în afară de muzica pe care a găsit-o în România, apreciază foarte mult Transilvania și Maramureșul. Aceștia au apreciat cultura românească și oamenii, tradițiile, obiceiurile și mâncarea tradițională a ardelenilor.

Chris a povestit că toată viața lor din prezent, de când au renunțat la joburile de corporatiști și au plecat pe două roți în lume, se desfășoară fix ”ca o aventură”. Băieții nu își propun un traseu fix ci, în funcție de evenimente, vreme, stare de spirit și inedit și imprevizibil, de ce mai apare nou, pun pe hartă următoarea destinație:

  • ”Nu știm sigur unde vrem să mergem în continuare”, spun băieții.

Victor a mai spus, la finalul interviului, că „recomandă tuturor tinerilor să călătorească cu bicicleta dacă au cum, să cunoască noi oameni, să vadă noi culturi deoarece este cel mai tare lucru din viața ta să faci asta”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si daca nu ar fi lucrat in corporatii ce ati fi scris? Sau mai exista acest articol?