G4Media.ro

Povestea ”furtului” de către PSD a semnăturilor inițiativei ”Fără penali în funcții…

Povestea ”furtului” de către PSD a semnăturilor inițiativei ”Fără penali în funcții publice”, spusă chiar de președintele Comitetului de inițiativă

Mihai Badea, președintele comitetului de inițiativă ”Fără penali în funcții publice”, povestește pe pagina de Facebook cum PSD, cu ajutorul secretarului general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a pus la cale ”furtul” semnăturilor strânse anul trecut pentru inițiativa de revizuire a Constituției care să le interzică celor condamnați penal să poată ajunge parlamentari sau președinte al României.

Badea povestește cum joi la ora 11 dimineața a avut o întâlnire cu secretarul general al Camerei Deputaților pentru a lămuri cum se face că cele peste 900.000 de semnături care au fost depuse între 21 septembrie 2018 și 26 octombrie 2018 s-au transformat în mai puțin de 600.000 de semnături, conform notei informative prezentate miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

”Data limită până la care trebuia să depunem la Parlament listele atestate de primari era 22 septembrie 2018, dar cum pica într-o sâmbătă, le-am predat cu o zi mai înainte. Din cele peste 1.000.000 de semnături am adus în acea zi aproximativ 800.000, pentru că restul nu fuseseră încă atestate și returnate de primari (…) Zeci de oameni, membri ai comitetului de inițiativă și angajați ai Camerei Deputaților, au lucrat împreună până târziu în noapte pentru a verifica toate dosarele și a întocmi opisul procesului verbal de predare-primire, care s-a întins pe nu mai puțin de 158 de file. La final am insistat ca ștampilele ambelor părți să fie aplicate pe fiecare filă, atât pe exemplarul nostru, cât și pe exemplarul lor. Nu mi-am imaginat atunci cât de inspirată urma să se dovedească această idee câteva luni mai târziu”, a povestit Mihai Badea.

Potrivit legii, a mai explicat juristul USR, secretariatul general al Camerei Deputaților trebuia să facă trei lucruri: să-și copieze toate listele, apoi să rețină dosarele care n-au fost atestate de primari și într-un final să le trimită pe celelalte la Curtea Constituțională.

”Atât și nimic mai mult. Pentru copiere au adus 7 imprimante performante, dar niciodată n-am găsit mai mult de 2-3 persoane în camera respectivă și o singură dată le-am surprins lucrând. De cele mai multe ori îi găseam tolăniți în fotolii, la o bârfă cu nelipsita cafeluță în față, ca orice angajați la stat care se respectă. Când îi întrebam cât mai durează, se plângeau că organizarea este mai proastă decât la Senat și că nu există personal suficient care să copieze listele mai rapid de câteva luni. Nu mi-au spus însă că se ocupau și de alte lucruri”, a mai scris el.

”Ce s-a întâmplat de fapt? Pe 4 februarie 2019 a început o nouă sesiune parlamentară. Întrucât aflaserăm de câteva zile că au terminat de copiat listele, reprezentantul USR în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a solicitat în scris adăugarea pe ordinea de zi a transmiterii propunerii de revizuire și a listelor de susținători către Curtea Constituțională. Două zile mai târziu, șoc și groază: ne trezim cu o notă de informare conform căreia numărul total de semnături pe care l-am fi depus la Parlament ar fi de numai 591.097, cu peste 300.000 mai puține decât numărul lor real. Mai mult decât atât, se menționa că 93.775 din acestea nici n-ar fi fost atestate de primari. Scăzând numărul mic din numărul mare mai rămâneau 497.322 de semnături considerate în regulă, cu puțin sub pragul de 500.000 prevăzut în Constituție, așa ca printr-o coincidență uimitoare”, a mai povestit Mihai Badea.

Președintele comitetului de inițiativă a explicat și cine este cea care s-a aflat în spatele acetei operațiuni: Silvia Claudia Mihalcea, în vârstă de 39 de ani, secretar general al Camerei Deputaților din 21 februarie 2017. Anterior a fost adjunct al aceluiași post (2016-2017), director general la Oficiul Național al Registrului Comerțului (2012-2016), avocat (2011-2012) și consilier parlamentar a lui Viorel Hrebenciuc (2000-2010), ”marele sforar al PSD, poreclit Guzganul Rozaliu de jurnalistul Cristian Tudor-Popescu”.

”În 2014, numele dumneaei a apărut în stenograma unei conversații din dosarul retrocedărilor ilegale, prin care Viorel Hrebenciuc îl asigura pe Dumitru Iliescu că “fata lui” de la ONRC îl va ajuta să-și rezolve o problemă cu nu știu ce firmă. Înseamnă toate astea ceva concret în cazul de față? Nu neapărat, dar mi s-a părut interesant să menționez câteva detalii biografice”, a explicat Badea.

”Cât despre diferența imensă dintre numărul semnăturilor predate de noi și cel prezentat de ei în nota informativă, ne-au spus că cele peste 300.000 de semnături ar fi în dosarele unde primarii au invalidat mai puțin de 20 de semnături și pe care nu le-ar fi luat în calcul, din motive care s-au dovedit din nou inexplicabile. Halucinant a fost când au insistat în mod repetat că existența acestor semnături ar rezulta cumva din text, unde scrie negru pe alb că “se constată diferențe între numărul semnăturilor care figurează în opisul Comitetului de inițiativă (591.097) și numărul semnăturilor atestate potrivit Legii nr. 189/1999, rezultând o diferență de peste 93.775”. Toată această frază, pe care au și subliniat-o ca să se vadă mai bine, este un mare fals: opisul a fost întocmit de ambele părți, iar numărul semnăturilor depuse a fost de 931.249, dintre care atestate de primari 825.624”, a mai subliniat președintele comitetului de inițiativă.

Mihai Badea a spus că pentru USR lucrurile sunt clare: prin această manevră s-a încercat tergiversarea procedurii, acreditarea ideii că semnăturile ar fi false, justificarea formulării unei plângeri penale, dar mai ales dosirea unui număr de semnături suficient de mare astfel încât totalul să scadă sub pragul de 500.000, iar Curtea Constituțională să respingă inițiativa pe motive de procedură.

”Ordinul a venit de sus, iar funcționarii l-au executat fără crâcnire, de teamă să nu-și piardă locurile de muncă. Din păcate pentru ei, dacă cineva va răspunde penal pentru aceste fapte, nu politicienii vor fi aceia. Există suspiciuni rezonabile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și poate chiar sustragere sau distrugere de înscrisuri. Predarea documentelor la Curtea Constituțională, care trebuia să aibă loc joi, a fost amânată până luni. Motivul oficial ar fi necesitatea pregătirii unei camere în acest sens. Sau poate și-au dat seama că nu suntem fraieri și s-au hotărât să aducă înapoi semnăturile dosite ca să nu iasă și mai rău decât atât. Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este că voi fi la fața locului pentru a verifica dacă absolut toate dosarele sunt în regulă și ajung acolo unde trebuie. Și ar fi bine să fie”, a conchis el.

Joi, USR a anunțat că va formula o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva secretarului general al Camerei Deputaţilor, Silvia-Claudia Mihalcea, şi o alta împotriva şefului Departamentului Legislativ al Camerei, Georgică Tobă, pentru fals în înscrisuri oficiale, privind semnăturile la iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” (detalii aici).

Cu o zi înainte, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală. Chestorul Camerei Cătălin Rădulescu (PSD) a declarat însă că va fi sesizat și Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse în cazul iniţiativei, existând ”aspecte de natură penală” (detalii aici).

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Sursa foto: Facebook deputatul USR Cristina Iurișniți

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. Bine, să plouă cu condamnări la PSD, să dispară toate maimuţele comuniste.

  • Ia sa faca un pic de puscarie sau sa se lase cu dosare penale pentru trepadusii ce-au stat capra (sau carpe, cum prefera) la ordinul boierilor penali. Un popor de moluste penibile, fara caracter si coloana vertebrala! De s-ar fi opus la unisor, in cazul unor astfel de „ordine”, ce-ar fi patit? I-ar fi dat pe toti afara? Le-ar fi taiat tuturor salariile? Niste sclavi ordinari, cu teama ca-n urmatoarea zi nu mai savureaza cafeluta pe canapea, precum niste nobile bovine remunerate adecvat. Pacat ca bovinele nu ajung sa citeasca randurile astea, sa se revolte un pic. Dar n-au ei tangenta cu logica, responsabilitatea si bunul simt.

 2. Apăi … cum am mai spus … MUIE PSD & ALDE !

 3. Ce sa le faci la Pzdeu astia sunt niște hoți ordinari și fac exact ce se pricep ei mai bine..fura!! Pezedeu fură că un derbedeu!! Atât i duce mintea lor de ciorditori!!!

 4. Sa votam ceia ce ne va aduce bine, copiilor nostri si copiilor, copiilor nostri pt ca multi dintre noi cei din anii 50 -60 vom vota cu cea cu coasa, dar natiunea romana trebuie sa dainuie si inca mai avem resurse sa traiasca cei pe care II lasam drept viitorul nostru luminos.

 5. Pristanda: Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; două la prefectură.

  Tipătescu: Două…

  Pristanda: Două pe piaţa lui 11 Fevruarie…

  Tipătescu: Patru…

  Pristanda: (căutând în gând) Două la primărie…

  Tipătescu: Şase…

  Pristanda: (acelaşi loc) Unul la şcoala de băieţi…

  Tipătescu: Şapte…

  Pristanda: Unul… la şcoala de fete…

  Tipătescu: Opt…

  Pristanda: Unul la spital…

  Tipătescu: Nouă…

  Pristanda: Două… la catrindală, la Sf. Niculae…

  Tipătescu: Unsprezece.

  Pristanda: Două la prefectură… paispce…

  Tipătescu: (râzând) Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.

  Pristanda: Nu, coane Fănică, să trăiţi! (continuă repede, pe nerăsuflate.) Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci…

  Tipătescu: (râzând) Le-ai maii numărat o dată pe toate astea şi aduni rău…

  Pristanda: Doamne păzeşte, coane Fănică, să trăiţi, patruzeci şi patru, în cap… patruzeci şi patru… Cum zic, unul-două, poate vântul… ori cine ştie…

  Tipătescu: (râzând) Ghiţă… apoi nu mă orbi de la obraz aşa.

  Pristanda: (schimbând deodată tonul, umilit şi naiv) Famelie mare… renumeraţie după buget mică…

  Tipătescu: (uitându-se la ceas) Ia să lăsăm steagurile, Ghiţă…

  Pristanda: Curat să le lăsăm, coane Fănică.

  • Prost nu esti da’ isi irosesti viata …

  • Incerc să-mi imaginez ce fel de persoana ești danuțe, dar îmi da cu virgulă. Vorba aia: „Animalul ăsta nu există!”

  • Dantelo , iar ai incurcat borcanele si te-ai trezit cloncanind tastele anapoda , ai facut o pasiune sa-ti irosesti viata ca proasta-n targ (vorba lui gogu) . Imiti Vanturelu Rosu ( Falco tinnunculus ) ? Ti se potriveste ca o manusa denumirea populara , arunca un ochi cand zbori deasupra cuibului de cuci parfumat cu esenta ce-ti vine prin san si vezi cum se numesc astia de bat aerul foarte des de pomana . Apropo , de ce te cauta unii de la pompe funebre cu-n steag ?

  • danutzu s.a saturat de a3 si ne mai inveseleste aici pe forum:DD

  • dupa ce ca postezi numai cretinisme, mai scrii si mult. tu chiar crezi ca iti citeste cineva kilometrul asta de inutilitate? evident. e copy/paste, voi la psd la asta va pricepeti cel mai bine, la plagieri 🙂 🙂

 6. FMMPSD, da nu ajuta .
  De ce este pus in titlu „furtului” intre ghilimele ?

  • Ghilimelele sunt pentru dragnea, să-i aducă aminte de tinerețea pe care o avea în 2012, când era convins că poate să fure inclusiv voturi și nimeni nu o să-l prindă.

  • Pentru ca, ca prin minune, pana luni o sa apara iar birocratii si o sa zica ca a fost o banala „eroare materiala”. Adica, „Gata Șefu’, n-a mers, n-a mers, da’ uite ca s-a rezolvat la loc. Nu mai bine va fac eu un platouaș?

   Bravo USR, va achitati perfect de datoriile fata de votanti: n-o sa schimbati voi rezultatul in Parlament, cu 10% alea; trebuie doar sa ne relatati zilnic ce mânării tot fac aia prin Parlament si Guvern + sa-i rezolvati in instante in mod documentat. Mai mult nu vi se poate cere, zic eu!

 7. Anunt de la sediul Partidului Social Democrat:
  Persoanele care doresc sa devina membrii activi in organizatiile psd-teritoriale si centrale, trebuie sa faca dovada ca sunt in evidenta ANP, (Agentia Nationala a Penitenciarelor), cu o bogata activitate, prin prezentarea cazierului judiciar, din care sa reiasa ca este cunoscut si in evidenta organelor de cercetare penala. Se admite si dovada de apartenenta la GIO (grup de infractori organizat).
  ANUNT ELECTORAL!
  Candidatul PSD la alegerile Prezidentiale se afla inca in penitenciar. Dar a promis ca pina la alegeri evadeaza! Ii dorim succes!

 8. Când vor ajunge majoritari alții decât PSD&ALDE,ar fi bine,ba chiar extrem de prudent și de benefic să schimbe absolut tot personalul ăsta de căcat existent ACUM în parlament.
  Absolut tot!

 9. Barna fa-te ca semnezi…

 10. Am vazut doar comenatarii prostesti. Mie mi-e clar un singur lucru: daca nici asta nu-i motiv solid de iesit in strada, la parlament, apai nu mai e niciunul. Deci eu zic sa ne mobilizam, sa planificam si sa actionam. Sa mai lasam palavrageala.

  • Inca nu plang multi de foame. Cand vor plange, vor iesi in strada.

  • @Marcele, @Mără,
   Credeam ca doar eu traiesc in subteran, iar despre voi credeam că traiti la suprafată si puteti vedea lumina Soarelui… Vreau să zic: voi n-ati văzut ce vreme insorită a fost si incă mai este? Cum vă inchipuiti voi că am putea lăsa baltă grătarele pe care sfârâie de zor mititeii de Selgros si cefele marinate…?! Aveti putintică răbdare, că doar n-au intrat zilele-n sac, stati să ne revenim putintel după chiolhane si pe urma ‘om mai vedea…! Ce atata grabă, că doar nu dau turcii să ne facă pasalâc…!? E doar un teleormănean cu mustată care s-a uitat prea mult la serialele cu Suleyman, cand i se va lua telecomanda, se va tavali ca un pusti de 4 ani…

  • Corect, asa suntem noi, romanii, eu destept si ceilalti prosti, de unde si comentariile „prostesti” haha .

 11. ”-Băi Liviu Nicolae asculta ce-ti spun: Inceteaza sa mai furi de la copiii sarmani, daca doresti sa-ti fiu nevasta…! Fura si tu niscai dosare cu sina sau orice alt tip de maculatura, pentru ca…, sa nu-mi spui tu mie Irinuca, daca nu te voi lasa cu ochii in soare si cu mustata umeda..!…”
  -Asa voi face, caprioara mea, am sa rod toate dosarele ce-mi vor iesi in cale, doar nu ma parasi tocmai acum in prag de batranete, cand am si eu nevoie de o cana cu apa si de cineva care sa-mi schimbe un scutec Seni…!”

 12. Atentie, PSD este in stare de orice marsavie daca trebuie sa-si atinga scopurile. pentru ei falsul intelectual este o banailiate, o obisnuinta, as putea spune. Pesedistii au slugi infiltrate in institutiile publice, gata sa execute ordinele lor in orice clipa. Eu am avut de-a afec de multe ori cu ei si cunosc bine de ce sunt in stare.

  • Cum infiltrate daca sunt majoritatea in institutii?!!! Sadite si inmultite pana i-au napadit si sufocat pe ceilalti!
   Repet: daca se va confirma ca au furat atatea voturi incat sa ne bage sub pragul de 500.000 atunci trebuie declarat razboi.

 13. Ma intreb ce va fi la alegeri, in sectiile de vot ?!

  USR, PLUS, PNL, PMP trebuie sa aiba reprezentanti peste tot. Sa nu se mai intample ca si la ultimele alegeri parlamentare cand reprezentantii PNL au lipsit, au gasit pretexte.

 14. Eu nu prea inteleg. Dosarle cu semnaturi nu s-au predat cu un proces verbal de predare primire. avand un opis cu numerele de dosare?
  Dosarele la randul lor trebuiau snuruite, sigilate, si stampilate pe ultima pagina mentionandu-se pe ultima fila numarul de file din dosar. In felul asta nu se putea pierde nimic. Iar daca „se pierde” raspunderea este a celui care a semnat de primire in procesul verbal. Sunt proceduri standard valabile in orice secretariat cat de cat serios

  • Exact asa s-a procedat. De asta furtul poate sa fie usor documentat si se poate face plangere penala cu argumente serioase.

   Din pacate, nu o sa raspunda tartorele sef, evident, o sa raspunde tot niste acari Paun. Dragnea e un adevarat talent in a face mizerii maxime pe semnatura altcuiva (Saideh, Plumb, Dancila, Tudorel, acum astia de la secretariatul camerei). A vrut omul sa isi cumpere niste barbatie, dar a nimerit intr-o librarie si nu a gasit nimic acolo.

 15. &Catalin: Da, asa s-a facut si totusi cei de la Parlament au dosit dosarele

 16. Domnisoara mai este in functie?….platita de noi cu 23.223 lei , by the way! Inca nu a fost arestata? Alo, aude cineva?

 17. Asta ne fute grija acum, daca mai e in functie domnisoara, sau ca s-a produs un furt colosal si grosolan?! Poate aflam ca nu mai e in functie si ce facem, zicem ca bine i-a facut si ne culcam linistiti?! Bravos natiune!

  • Dle. Radulescu, cu siguranta nu numai noi citim acest site si da, asta ne f… Poate ceva organe ale statului iau niste masuri adecvate. Ce vreti sa mai facem noi? Astazi am iesit din nou in strada. Nu am fost multi. Dumneavoastra? Eu nu dorm linistita. Dumneavoastra? In afara de comentariile de aici faceti si ceva concret?…..iesirea in strada spre exemplu. Am comentat strict la subiect. V-am deranjat? Daca da, imi cer scuze. O noapte linistita la caldurica in fata tastaturii!

  • De care domnisoara vorbim maica, mai exista asa ceva ?

 18. intr-o tara cu niste repere morale aceasta lege nu ar fi fost necesara
  intr-o tara cu niste repere normale, o singura semnatura ar fi fost mai mult decat suficienta
  din pacate spalarea pe creier in 50 de ani de comunism + 30 de post comunism duc la sitatuatii triste

  treaba buna ca dupa ce va fi lege, personaje precum cele de mai sus, nu vor mai avea acces in functii publice

  • Reperele morale nu vin din neant Andrei. Ele se construiesc cu multa multa migala , poate pe parcursul mai multor generatii. Important pentru cei care le au este sa nu le abandoneze si sa nu abandoneze efortul de transmitere a lor mai departe. Eu sunt optimist ca prin efortul unei generatii tinere de politicieni reperele morale vor fi mai rapid impuse ca norma, societatii. Nu se poate altfel. PSD si metehnele lui sunt istorie, doar ca nu o stiu inca.

 19. Cu toata seriozitatea acest demers nu are sorti de izbanda , nu este decat o manipulare mizerabila , deoarece aceasta asa zisa initiativa implica modificarea constitutiei si referendum pentru validarea respectivei modificari .
  Consider ca multi din cei ce isi exprima opiniile pe acest site sunt persoane cerebrale si nu pot fi manipulati de cei care se erijeaza in depozitarii adevarului suprem , afirmand ca stiu ei ce este bine pentru toti cetatenii Romaniei .