G4Media.ro

Poșta Română lansează primul NFT sub forma unui timbru digital, la 160…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Poșta Română lansează primul NFT sub forma unui timbru digital, la 160 de ani de la înființarea companiei

Poşta Română lansează miercuri primul NFT al unei entităţi din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea companiei.

Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poştei Române, creaţii grafice virtuale a căror valoare de piaţă este de presupus a se aprecia în timp.

„Din cele 160 de NFT-uri, Poşta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitaţii deschise, cu un preţ de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitaţiei este unul exclusiv umanitar. Toate încasările obţinute în seara evenimentului vor fi transferate în conturile fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei, care a demarat un proiect de colaborare cu Poşta Română în acest sens. Banii vor merge în proiectele de susţinere a programelor derulate în sprijinul pacienţilor cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susţinerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundaţiei se cifrează, coincidenţă, la 160 de euro”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Poşta Română marchează 160 de ani de la înfiinţare şi prin organizarea fazei naţionale a Marşului Factorilor Poştali, competiţie profesional-sportivă de tradiţie, ajunsă anul acesta la ediţia 42. Întrecerea, la care participă cei mai rapizi poştaşi din fiecare judeţ al ţării, se va desfăşura sâmbătă, 13 august 2022, pe Calea Victoriei, cu începere de la ora 11:00, linia de start fiind amplasată chiar în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Succes ! :)) Timbru cu Iliescu cand ?

 2. Dati si cu ceva bun pe el, ca sa fie treaba treaba. O sa vedem comunismul 4k@12bits.

 3. *450-1000 THz, pt. necunoscatori.

 4. Asta e Posta Romana aia la care ma duc si vad calculatoarele alea care se taraie, cu imprimantele alea matriciale, cu caloriferele din 1970, cu usile alea de lemn de acum 160 de ani? Astia scot NFT-uri?

  • Se reprofileaza… renunta la livrarea de trimiteri postale ca oricum nu se pricep, si in loc se ocupa de excrocherii cu crypto.

 5. Fac nfturi și pentru fiecare colet creează 100 de foi cu scris de mana. Eficienta

 6. Prosteala de Romania. Daca ai ceva de ridicat de la Posta Romania trebuie sa iti iei o jumatate de zi de concediu, iar ei scot NFT-uri. Noaptea mintii in tara asta. Suntem rupti in c… , dar suntem mandri nevoie mare.

 7. Luati orice postas de pe drum si intrebati-l ce e ala un NFT….

 8. NFT-urile sunt o tâmpenie, dăunătoare mediului și a căror valoare în sine nu are cum să crească în timp, pentru motivul că sunt simple jpeg-uri.

 9. Doresc pe această cale să întreb pe directorul Poștei Române să explice din ce fonduri a reușit să mărească salariile poștașilor Nu cumva a tăiat din sporuri și bonusuri din citire de contoare.,?