G4Media.ro

Poșta Română acuză o campanie lansată în presa de limbă maghiară cu…

Poșta Română acuză o campanie lansată în presa de limbă maghiară cu mesaj denigrator la adresa companiei: “Nu lăsa votul tău pe seama serviciilor poștale!“

Poșta Română acuză o campanie derulată în presa de limbă maghiară, despre care susține că ar conține un mesaj denigrator la adresa companiei, în contextul alegerilor legislative de duminică, 3 aprilie, din Ungaria. Poșta Română susține că la solicitarea Asociației EMNT din Cluj Napoca a fost realizat un spot publicitar prin care oamenii sunt îndemnați să nu folosească serviciile Poștei Române pentru votul din corespondență, ci să recurgă la variante alternative.

Poșta Română mai arată în comunicat că ar fi căzut ”victimă într-o dispută politică” în contextul alegerilor din Ungaria și că factorii poștali ar fi distribuit ”impecabil” peste 300.000 de plicuri conținând buletine de vot către toată populația din zonă. Tot Poșta ar fi urmat să returneze aceste plicuri către Autoritatea Electorală Maghiară.

Redăm mai jos integral comunicatul Poștei Române:

”În ultimele zile, Compania Națională Poșta Română a fost atenționată, în numeroase rânduri, de către clienți, referitor la spoturi publicitare care rulează pe canale mass-media de limbă maghiară din zona Ardealului, dar și la pliante distribuite populației cu mesajul “Nu lăsa votul tău pe seama serviciilor poștale!“. Toate acestea, în contextul alegerilor legislative care vor avea loc pe 3 aprilie, în Ungaria, și pentru care Poșta Română distribuie plicurile conținând voturile prin corespondență.

În urma verificărilor efectuate, am fost înștiințați că, la solicitarea Asociației EMNT (Erdelyi Magyar Neppart Tanacs), Cluj-Napoca, a fost realizat un spot publicitar și difuzat la postul “Radio GaGa” prin care oamenii sunt îndemnați să nu folosească serviciile Poștei Române, ci să folosească variante alternative.

De asemenea, pe pagina de Facebook a formațiunii politice Erdelyi Magyar Neppart (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) se regăsesc postate imagini cu flyerele care circulă în mai multe localități din Ardeal, cu același mesaj denigrator la adresa Companiei Naționale Poșta Română: “Nu lăsa votul tău pe seama serviciilor poștale!“. Asocierea sintagmei “serviciile poștale” cu Poșta Română este evidentă, întrucât nu există alt operator poștal care transportă acest tip de corespondență în România.

Mai mult, s-a creat frustrare în rândul factorilor poștali care au distribuit impecabil, în toată această perioadă, peste 300.000 de plicuri conținând buletine de vot către populația din zonă. Etapa următoare ar presupune ca Poșta Română să fie parte activă și în procesul de returnare a acestor plicuri către Autoritatea Electorală Maghiară. Poșta Română a căzut victimă într-o dispută politică, în contextul acestor alegeri, fără a avea legătură cu calitatea serviciilor pe care le oferă.

Exprimarea folosită, atât în spotul realizat pentru difuzare, cât și în textul afișat pe pliante, induce ideea că Poșta Română nu ar fi un partener de încredere, ceea ce creionează operatorului naţional de servicii poştale o imagine neconformă cu realitatea, prin care induce în eroare opinia publică, aducând prejudicii de imagine.

Precizăm că, Poșta Română, în calitate de furnizor național de servicii poștale, își respectă toate obligaţiile impuse prin lege, asumate în relaţia cu clienţii şi gestionează cu seriozitate toate contractele pe care le semnează. Insinuarea conform căreia nu am oferi siguranță transportării plicurilor aduce prejudicii companiei prin descurajarea partenerilor comerciali. ”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Nu trebuie sa ne spuna ungurii de increderea in posta romana, stim deja ca nu putem avea incredere

  • Mai degrabă aș spune că vor avea săptămâna viitoare ce vocifera,că s-au fraudat voturile prin posta…parca îmi amintește de Trump?

  • Ungurii au dreptate aici 🙂 Nu lasa nimic in baza postei romane.

 2. Vor sa fure alegerile prin votul postal, ca in America 2020.

  • vezi sa nu-ti fure unicul neuron 😂

  • Bai asta fake Melania zis chizdalia tu ar trebui sa stii cel mai bine, ca toti atatia ai si tu ma thembelulle

  • exact ce ziceam! gogu un troll. rusnac. ai ramas tot la furatul inventat din 2020. mda. mai sapa. nu rusii au influentat votul in 2016, siiiiigur ca nu.

 3. Sunt nostimi astia de la posta Romana. Nostimi si foarte hoti. Oare de ce trmit chinezii pachetele prin posta maghiara in ultima vreme? Oare de ce germanii prefera curieri pt Romania? Mie mi-au furat pana si o jucarie pt ziua copilului. Despre taxele imaginare cunoasteti? Niste je g uri pe care e bine sa le ocolesti daca poti.

  • Ai dreptate cu pachetele din China, Posta Romana s-a lacomit la o taxa de de 8 lei per pachet pentru care „te reprezenta in vama”, reprezentarea constand intr-o stampila pusa pe pachet pe care scria suma de 8 lei. Si asta fara ca statul sa iti ofere o posibilitate comoda ca sa te poti reprezenta singur in vama. Plus ca la inceput mai incasau si TVA inca o data, desi mai platisei si la chinezi TVA-ul.
   Dat fiind ca majoritatea pachetelor din China sunt de valori mici, cei 8 lei reprezentau o suma nerezonabila. Si asta mai ales in contextul in care pachetul strabate Romania in acelasi timp in care ajunge din China pana aci.
   Vazand chinezii ca vanzarile catre Romania au scazut au gasit varianta cu Posta Maghiara, asa ca vamuirea se face acum la Budapesta, la costuri probabil foarte mici, care nici nu se simt in pretul produsului.
   Asa ca Posta Romana a ramas din nou cu buza umflata. In loc sa faca ea ce face acum Posta Maghiara si sa aiba un mic profit, a ramas fara nimic. Si lucrul asta nu il fac numai ungurii, ci si olandezii si belgienii, toate tari mai mici decat noi, numai ai nostri au fost lacomi si abuzivi si au ramas cu buza umflata, dar sa speram ca au invatat ceva din experienta asta.
   Lucratorii de la Posta sunt in general oameni ok, dar ca de obicei la cap se impute ceva.

 4. După preferințele ”organelor” de la Budapesta, plicurile cu vot se adună de regulă, cu duioasă și dubioasă disponibilitate, de așa numitele ”centre democratice” din toate marile orașe în care există unguri, și se transportă centralizat de oamenii acestor centre la reprezentantele diplomatice din Cluj sau București. Mișcarea aceasta murdară pare a fi un red herring care ”să explice” eventuale sincope în rezultate. Băieții se gândesc la tot . Soros are un nou coleg de celulă : poșta română …

 5. In HARCOV mai exista Statul Roman?

 6. Disperare mare, la orbani!

 7. Daca Posta Romana nu e buna, trebuia sa faca statul maghiar parteneriat cu mai multe companii de curierat din tarile in care au cetateni, inclusiv Ucraina.

 8. si ungurii astia, Captain Obvious :))

 9. Nu stiu de ce ungurii n-au sugerat deplasarea fizică până în Ungaria (auto, tren, etc.) să pună plicurile la poșta maghiară. Cumva s-au gândit că pierd votanți?

 10. Cred ca mesajul nu avea legatura cu Posta. Nici macar cu aia romana. Ci vroia sa spuna”nu lasa votul pe ultima suta de metri”. Asta e ideea.
  Si eu as gandi la fel.
  Dar unii se simt mai ofensati decat ar trebui.

 11. Posta Romana ar trebui sa faca pierdute plicurile cu voturi pentru orban.

  • Posta romana nu stie de capul ei. O institutie anchilozata in comunism. A ramas doar cu valoare imobiliara. Angajatii de rand prost platiti ca sa faca … nimic sau aproape nimic (nici sa nu ai pretentii la ceva de la ei), in timp ce sefii cei mari sunt platiti cu salarri de ministru iar sefii de sindicat sunt platiti neconditionat.
   Timpul minim de asteptare la ghiseu e de 15′ indiferent despre ce e vorba.
   Intr-o lume paralela, se agita firme de curierat care iti aduc un plic / colet la usa contra unui tarif mai mare, e drept, dar nu atat de mare cat sa merite sa pierzi 2 ore la oficiul postal.
   E drept ca astia nu au contracte asigurate cu anaf, cu guvernul, cu firme de stat care te obliga prin lege sa folosesti posta romana, nu curier rapid…
   Pentru posta romana se fabrica special hartie de imprimanta cu „indigou” folosita la imprimanta matriciala.
   Progresul consta in faptul ca nu se mai fabrica si nu se mai utilizeaza creionul chimic. Dar se scrie totul in 2 registre – ceea ce se inregistreaza in / din calculator.
   Posta romana nu accepta plata cu card.

   In concluzie, nu va suparati pe unguri, macar nu pentru asta. Chiar s-au exprimat politicos.

 12. Posta Romana trebuie desființată. Servicii de rahat condusa de incompetenți. Trebuiesc dati in judecata pentru hoțiile pe care le fac