G4Media.ro

Portugalia şi Ţările de Jos impun teste COVID-19 pasagerilor din China

sursa foto: Pexels

Portugalia şi Ţările de Jos impun teste COVID-19 pasagerilor din China

Pasagerii care călătoresc cu avionul din China către Portugalia sau Ţările de Jos trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, în contextul creşterii accentuate a numărului de cazuri în China, au anunţat vineri oficiali din Ministerele Sănătăţii ale celor două ţări, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În Ţările de Jos, măsura intră în vigoare începând din 10 ianuarie şi urmează recomandările Uniunii Europene, a precizat Ministerul olandez al Sănătăţii într-un comunicat.

”Cred că este important să implementăm măsuri de călătorie în cadrul luptei împotriva COVID-19 la nivel european”, a afirmat ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers, citat în comunicat.

Guvernul olandez recomandă de asemenea ”cu fermitate”, începând de vineri, portul măştii medicale în cursele înspre şi dinspre China.

”Guvernul studiază posibilitatea analizării apelor reziduale din toaletele avioanelor care vin din China în scopul identificării unor mutaţii virale”, a adăugat ministerul.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam este unul dintre cele mai mari aeroporturi europene, un punct important de legătură unde au loc numeroase transferuri intercontinentale.

Totodată, pasagerii din China care se îmbarcă într-o cursă aeriană cu destinaţia Portugalia trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 înainte de îmbarcarea în aeronavă, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii portughez.

În aceste curse, călătorii şi echipajul trebuie să poarte de asemenea mască, a precizat ministerul într-un comunicat.

Începând de sâmbătă, o parte din aceşti călători vor fi supuşi la sosirea pe aeroporturile portugheze la teste ”aleatorii, dar cu caracter obligatoriu”, în scopul identificării variantelor în circulaţie ale virusului.

În acelaşi scop, apele reziduale ale aeroportului din Lisabona şi din avioanele care vin din China vor fi de asemenea analizate.

China se confruntă cu un val de contaminări fără precedent în ultimii trei ani, iar Uniunea Europeană a încurajat cu fermitate în această săptămână statele membre să impună teste efectuate în China înaintea zborului, care să fie apoi completate prin ”teste aleatorii” la sosirea pe teritoriul european.

Ca măsură de precauţie, mai multe ţări printre care Statele Unite, Japonia, Franţa şi Germania au decretat deja măsuri identice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai daca e alta varianta de unde au deja teste?Și de ce v.a trebui implementat din nou I.d.enti.fica.rea D.ig.ital.ă, ca ju.s.tifi.care ,pentru a avea dre.pturi sau l.iber.tati,e cumva noua eta.pa a im.plementarii Di.ctat.uri.i Di.g.it.ale G.lo.b.a.l8.s.t.e!🤔

  2. Ne întoarcem în ianuarie 2020 cu bioterorismul si tulpiniile sale!

  3. Mă slugile lui Pfazier-bionteh de ce nu pot posta si eu