G4Media.ro

Portugalia, primele măsuri pentru sprijinirea companiilor afectate de criza coronavirusului: credit guvernamental,…

Foto: Facebook / Antonio Costa

Portugalia, primele măsuri pentru sprijinirea companiilor afectate de criza coronavirusului: credit guvernamental, flexibilizarea Codului Muncii, sprijin pentru angajați

Guvernul portughez, condus de premierul Antonio Costa, a anunțat luni primele măsuri cu caracter economic pentru a sprijini firmele afectate deja de criza coronavirusului, care afectează sectoare întregi (turismul), dar și lanțul de producție pentru multe companii.

Astfel, guvernul a propus schimbarea legislației, astfel încât companiile să poată suspenda temporar contractele de muncă dacă vânzările au scăzut cu 40% în ultimele trei luni (comparativ cu anul trecut) din cauza epidemiei, potrivit publicației locale Publico.

De asemenea, guvernul a decis că angajații afectați de aceste suspendări temporare vor primi două treimi din salariu (maximum 1905 euro), sumă din care 70% e suportată de stat, 30% de către angajatori.

În plus, guvernul portughez a deschis o linie de credit guvernamentală de 200 milioane de euro pentru firmele afectate de coronavirus. Pot beneficia de creditare în condiții speciale firmele a căror cifră de afaceri a scăzut cu peste 20% față de aceeași perioadă din anul trecut.

De asemenea, guvernul va accepta amânarea plății unor taxe la bugetele de stat.

Scopul deciziilor luate de guvernul Portugaliei este protejarea cashflow-ului companiilor pentru a proteja funcționarea economiei.

Reamintim că și în România micii întreprinzători cer autorităților să adopte rapid măsuri prin care să îi ajute pe micii întreprinzători să facă față efectelor economice produse de impactul coronavirusului. Vezi aici mai multe detalii

Foto: Premierul Portugaliei, Antonio Costa / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...