G4Media.ro

PornHub, Visa şi fonduri speculative sunt acuzate în procese că au profitat…

Sursa Foto: Unsplash.com

PornHub, Visa şi fonduri speculative sunt acuzate în procese că au profitat de pe urma abuzurilor împotriva copiilor

Unsprezece persoane care susţin că videoclipuri sau imagini cu abuzuri sexuale asupra lor în perioada în care erau minori au fost încărcate pe PornHub au intentat procese în instanţa federală din California împotriva acestei companii, Visa şi două fonduri speculative, acuzând că au profitat cu bună ştiinţă de pe urma conţinutului, arată înregistrările instanţei, citate de Reuters, transmite News.ro.

Procesele, toate, cu excepţia unuia, au fost depuse în ultima săptămână, şi sunt cea mai recentă salvă în litigiile aflate în desfăşurare în mai multe instanţe din ţară, care acuză PornHub şi compania-mamă MindGeek de profituri de pe urma materialelor de abuz sexual asupra copiilor, sau CSAM.

Procesele individuale, care urmează unor două acţiuni colective împotriva MindGeek, depuse în 2021 în numele minorilor, care sunt pe rol la tribunalele federale din Alabama şi California, includ Visa şi fondurile speculative ca inculpaţi şi conţin mai multe acuzaţii decât acţiunile colective.

Depuse în Districtul Central din California, procesele individuale acuză Visa că facilitează monetizarea conţinutului de către MindGeek prin procesarea taxelor MindGeek pentru publicitate lângă conţinut şi traficul acestuia.

Acuzaţiile susţin, de asemenea, că fondurile speculative Redwood Capital Management şi Colbeck Capital Management au oferit sprijin financiar de sute de milioane de dolari pentru MindGeek, ştiind că o parte a modelului său de afaceri ar fi să profite de pe urma CSAM.

Un purtător de cuvânt al MindGeek, care este acum cunoscut sub numele de Aylo Holdings, a refuzat să comenteze asupra litigiilor în curs şi a spus că compania ”aşteaptă cu nerăbdare ca faptele să fie difuzate pe deplin şi în mod corect” în instanţă.

Purtătorul de cuvânt a spus că are o moderare solidă a conţinutului pentru ”a atenua capacitatea actorilor răi de a abuza de platforma noastră şi de a posta materiale nedorite”.

Reprezentanţii Visa, Redwood şi Colbeck nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Lauren Tabaksblat de la Brown Rudnick, care a intentat procesele în numele indivizilor, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Procesele colective au survenit la două luni după ce un articol din New York Times a evidenţiat proliferarea CSAM pe Pornhub.

MindGeek a răspuns la acţiunile colective în instanţă, argumentând că nu poate fi tras la răspundere pentru acţiunile utilizatorilor săi.

Judecătorii care judecă acele cazuri le-au permis să avanseze ca acţiuni colective la sfârşitul anului trecut.

Persoanele, care au renunţat la acţiunile colective pentru a-şi prezenta revendicările, acuză MindGeek că îi ajută pe utilizatori să obţină mai multe vizualizări pentru conţinutul lor, instruindu-i cu privire la cum să-l promoveze pe PornHub şi făcând puţin pentru a găsi şi împiedica partajarea conţinutului CSAM pe site-urile sale web.

Visa şi fondurile speculative au făcut cercetări ample înainte de a alege să lucreze cu PornHub, aşa că erau conştienţi de ceea ce se întâmplă, susţin procesele.

Procesele cer despăgubiri şi restituiri pentru banii pe care MindGeek i-a obţinut din videoclipurile persoanei respective. Ei solicită, de asemenea, ordonanţe prin care MindGeek să şteargă orice conţinut în care nu a verificat vârsta şi consimţământul participanţilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...