G4Media.ro

Populația județelor Suceava și Botoșani, atenţionată că în probe de apă din…

Sursa foto: Pixabay

Populația județelor Suceava și Botoșani, atenţionată că în probe de apă din Republica Moldova a fost depistată bacteria care provoacă holera

Populaţia din Suceava şi toate unităţile medicale din judeţ au fost atenţionate, miercuri după-amiază, că în probe de apă din Republica Moldova a fost depistată bacteria care provoacă holera, transmite Rador.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a sporit atenţia la triajul epidemiologic din taberele de refugiaţi şi verifică mai riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din acestea.

Medicii recomandă consumarea apei potabile numai din surse controlate şi respectarea riguroasă a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum.

De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în bălţi şi lacuri a căror apă este necontrolată.

Autorităţile sanitare din Botoşani au transmis, joi dimineaţă, recomandări populaţiei să nu bea apă decât din surse controlate, în contextul bacteriei descoperite în localitatea Vadul lui Vodă din Republica Moldova.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani cere, de asemenea, locuitorilor judeţului Botoşani să respecte regulile de igienă privind spălarea mâinilor, precum şi a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.

Totodată, se recomandă evitarea scăldatului în bălţi sau lacuri a căror apă este necontrolată.
Specialiştii DSP sfătuieşte populaţia să se adreseze medicului de familie sau unei unităţi sanitare în cazul apariţiei vărsăturilor, scaunelor diareice numeroase, deshidratării şi să evite automedicaţia.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că deocamdată nu se impun măsuri sporite, fiind vorba despre bacterii identificate în ape reziduale, și nu despre cazuri de îmbolnăvire.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. la suceava nu vor fi probleme, scot moaștele pe străzi

 2. aia era o inventie, dar holera lui vonderlaiden e realitate

 3. Parca esta facuta intentionat!

  Coincidenta, rusia sau mafia pfarma?

  • Nu e nici o mafie. Cazuri au mai fost și înainte, la noi in deltă de exemplu. La fel și poliomielită.

 4. rafila minte, vibrionul holerei a fost descoperit in apele nistrului, la plaja din localitatea vadul lui voda, nu e vorba de ape reziduale, ci de apa nistrului, unde se duc oamenii ca la strand sa faca plaja. nu mai spun ca nistrul este principala sursa de apa potabila a chisinaului si a altor localitati din moldova…

 5. Si Google Earth si wikipedia zic ca Vadul lui Voda e pe malul Nistrului.
  De ce e la risc judetul Suceava, iar judetul Iasi nu e pe lista?
  Tulbureala mare…