G4Media.ro

Populaţia Germaniei a atins un maxim istoric datorită emigranţilor, dar ritmul de…

Populaţia Germaniei a atins un maxim istoric datorită emigranţilor, dar ritmul de creştere încetinește

Populaţia Germaniei a atins anul trecut un maxim istoric de 83,2 milioane de persoane graţie emigranţilor, însă ritmul de creştere a fost cel mai mic din ultimii şapte ani în condiţiile în care cea mai mare economie a Europei continuă să sufere de pe urma unui deficit cronic de naşteri, arată cifrele oficiale publicate vineri, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

La finele lui 2019, numărul persoanelor care trăiau în Germania era cu aproximativ 200.000 de persoane mai mare decât la finele lui 2018. Cu toate acestea, această creştere se datorează în întregime emigranţilor. „Fără câştigurile aduse de migraţie, populaţia ar fi scăzut”, a precizat Oficiul federal de statistică.

Potrivit estimărilor preliminare, anul trecut un număr cuprinse între 770.000 şi 790.000 de persoane s-au născut în Germania şi aproximativ 930.000 au decedat. Numărul emigranţilor care au ajuns în Germania este estimat undeva între 300.000 şi 350.000 de persoane, însă de remarcat că această cifră este în scădere pentru al patrulea an consecutiv.

Germania suferă de mai mulţi ai de un deficit cronic de naşteri şi în consecinţă are una din cele mai îmbătrânite populaţii din lume. Anul trecut, cea mai mare economie a Europei a înregistrat cel mai mare număr de decese de după 1972. Îmbătrânirea populaţiei pune presiune pe sistemul public de pensii din Germania şi este un motiv de îngrijorare pentru companiile care caută să angajeze muncitori calificaţi.

Peste un milion de persoane au fugit de război şi sărăcie din Orientul Mijlociu şi Africa începând din 2015 şi mulţi dintre ei s-au îndreptat spre Germania, atraşi de economia robustă, sistemul relaxat de acordare a azilului şi sistemul generos de protecţie socială.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Probleme grave care sant cauzate de migraria masiva din zonele tarilor cu populatie islamica, vor avea consecinte grave in societatea germana.Ele sant tinute sup capac prin „Political correctness”, sustinute de o elita de stanga compromisa (burghezia verde si rosie ).
    Am multe cunostinte din sistemul de invatamant ( mai ales din scoli primare; Grundschule), unde sant probleme masive cu integrarea acestor „refugiati”.Ascensiunea AFD-ului nu este de mirare.Problemele se vor intensifica, in momentul in care criza economica va cuprinde Germania profund,cand clasa de mijloc va fi afectata serios (asa cum a fost intodeauna in istoria Germaniei).Nici pana astazi nu stim cu exactitate, ce a determinat decizia singuratica a cancelarului Merkel in toamna lui 2015.Oricum transformarea societatii germane va fi profunda in urmatoarele decenii.

  2. Pe termen mediu și lung vor face probleme tuturor dar merkelei nu-i pasă; a intrat în istorie și ,oricum, nu are urmași.Poate sta liniștită lângă macron și alte șulfe politice europene.Ar fi trebuit executată pentru trădare dar neamțul obișnuit să gândească ce-i spun alții nu l-a lovit vocea bunului simț.

  3. Secretarul SUA de resort acum cateva zile considera Ungaria ca fiind modelul etalon in cea ce priveste sprijinul acordat familiilor.
    Germania, Europa ucisa de propaganda stangisto liberala LBTQ si alte asemenea tampenii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.