G4Media.ro

Popularitatea lui Emmanuel Macron începe să crească, după opt luni de scădere…

Popularitatea lui Emmanuel Macron începe să crească, după opt luni de scădere abruptă

Cota de popularitate a președintelui francez Emmanuel Macron a crescut cu patru puncte procentuale într-o singură lună, ianuarie, punând capăt tendinței descendente începute în aprilie 2018, scrie Le Figaro, citând un sondaj Ifop.

Popularitatea președintelui a urca la 27%, în continuare slabă și mult sub cota de 44% din aprilie 2018, momentul în care a început declinul accelerat.

Creșterea în popularitate din ianuarie a venit pe fondul răspunsului lui Macron la criza vestelor galbene și cu puțin timp înaintea lansării unei mari dezbateri naționale privind marile teme ale societății franceze.

Președintele rămâne ”impopular și minoritar în rândul tuturor categoriilor de populație, dar a primit o mică gură de aer”, a declarat pentru publicația Journal du Dimanche directorul institutului Ifop.

Sondajul mai arată că în aceeași perioadă premierul Edouard Philippe a pierdut un punct procentual în cota de popularitate, ajungând la 30%.

Sondajul a fost realizat online și telefonic între 11 și 19 ianuarie.

Sursa foto: Pagina personală de Facebook

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Un lacom mai mare ca Iohannis nu exista…Vroia sa castige parlamentarele promitand electoratului ca nu va creste salariile si pensiile si nu va elimina taxa RTV via internationale. Acum, firmele PNL-istilor dau insutit, pierd si afacerea 5G. Peste 50% din liberali vor trece si vota presedinte ALDE.

  2. Ca sa vezi, electoratul raspunde pozitiv atunci cand tratezi problemele principale care ii preocupa pe cetateni. A gresit cand a inceput sa ignore problemele domestice in detrimentul programelor de politica externa de care trebuia sa se ocupe, dar inca nu este prea tarziu sa invete din greseli.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.