G4Media.ro

Popularii europeni, cel mai mare grup din Parlamentul European, amenință că nu…

Popularii europeni, cel mai mare grup din Parlamentul European, amenință că nu vor vota propunerea de buget al UE venită de la Charles Michel, șeful Consiliului European

Europarlamentarii PPE își exprimă ”nemulțumirea și dezamăgirea” față de propunerea de buget UE pentru perioada 2021 – 2027 și amenință că nu vor vota în plen documentul prezentat de președintele Consiliului European, Charles Michel.

”Grupul PPE crede că propunerea lui Charles Michel dezamăgește nu doar alteptările Parlamentului European, ci și pe cele ale cetățenilor europeni”, arată într-un comunicat de presă Manfred Weber, liderul grupului PPE, și Siegfried Mureșan, vicepreședinte pe domeniul afacerilor bugetare.

”Propunerea periclitează toate marile obiective ale UE – mediu, cercetare, protecția granițelor… Le cerem șefilor de stat și de guvern să arate responsabilitate și să agreeze un buget care să permită UE să meargă mai departe, altfel Parlamentul European va respinge orice buget care nu îndeplinește așteptările cetățenilor europeni”, se arată în comunicatul PPE.

Context. Michel a propus un buget al UE pentru perioada 2021-2027 de 1,074% din Produsul Intern Brut sau 1095 de miliarde de euro. El a prezentat şi aşa-numitul pachet de negociere, care va face obiectul tratativelor la nivel de şefi de stat şi prim-miniştri între cele 27 de state membre ale Uniunii, la summitul european din 20 februarie. Este a patra propunere de buget, după cele venite din partea Comisiei Europene, a Parlamentului European și a Consiliului UE – varianta Finlanda. Cea mai generoasă propunere este a Parlamentului, de 1,3% din Venitul Național Brut (VNB) al celor 27 de state UE, în timp ce Comisia propune 1,11%, iar Consiliul a propus 1,07%. Primele negocieri și poziția dură a statelor net contributoare au făcut deja ca propunerile generoase ale Comisiei Europene și Parlamentului European să fie considerate ca ieșite din discuție.

Sursa Foto: Facebook / Siegfried Mureșan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Oricum contributia la bugetul UE nu se poate lua cu forta , mai ales tarilor net contribuitoare din bogatul ord-vest.
    Tarile cersetoare ( printre care si Rou) ale bugetului sa isi regleze cheltuielile in consecinta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.