G4Media.ro

Ponta: Dragnea vrea să dea banii luați de la servicii direct firmei…

Ponta: Dragnea vrea să dea banii luați de la servicii direct firmei americano-israeliene Natera pentru teste prenatale

Fostul premier Victor Ponta susține într-o postare pe Facebook că prin amendamentul depus de Liviu Dragnea la legea bugetului, banii luați de la serviciile secrete vor fi dați direct unei firme americano – israeliene care produce testele prenatale numite ”Panorama”.

Ponta scrie că în amendamentul depus de Liviu Dragnea și votat deja în Comisii se specifică faptul că banii alocați Ministerului Sănătății pentru testele prenatale vor viza achiziționarea de teste numite ”Panorama”. Or, susține Ponta, firma Natera este singura care produce teste prenatale cu acest nume, în timp ce testele produse de firmele Roche se numesc Harmoby, iar cele produse de Synlab se numesc Neobona.

”Deci Dragnea a pus în amendament și firma la care trebuie să se ducă banii!”, a scris Ponta.

Reamintim că Liviu Dragnea a făcut vizite repetate în Israel, unde s-a pronunțat pentru o cooperare economică mai strânsă. În vizita din 25-26 aprilie 2018, Dragnea a discutat explicit cu premierul Benjamim Netanyahu despre industria medicală. Astfel potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaților citat de Agerpres, ”un alt aspect al relaţiei româno-israeliene abordat a fost cel al cooperării economice şi atragerea de investiţii în România, prilej cu care au fost prezentate o serie de proiecte importante de interes strategic naţional în domeniul medical, respectiv dezvoltarea infrastructurii medicale, a industriei farmaceutice şi de medicamente, în domeniul cercetării ştiinţifice la nivel înalt, precum si domeniul industrial”.

Ponta a adăugat pe Facebook:

”Acum puneti in balanta ce este mai important pentru Romania :

A. sa aiba asigurata securitatea in timpul vizitei Papei in Romania si a Summitului European de la Sibiu si sa aiba bani de combatere a interferentelor Rusiei in Alegerile din Romania, Moldova sau Ucraina ( cum a propus Guvernul)

B. Sa dea Dragnea si Valcov banii la o firma privata pentru niste teste care oricum sunt inutile daca nu sunt urmate de analize si proceduri care nu au finantare!”.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Livache se indoieste ca Irinuca ii spune adevarul, in seara cu pricina nu a putut inghiti pastila albastra din cauza durerii de masele…Asa ca arunca cu banii pe teste….

  2. Harmony, nu Harmoby.
    In rest totul pare plauzibil.
    Sa nu uitam insa ce facea dl Ponta cand era prim ministru, in toate domeniile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.