G4Media.ro

Pompierii români încep luni prima misiune de stingere a unui incendiu în…

Foto: DSU

Pompierii români încep luni prima misiune de stingere a unui incendiu în Grecia: un foc la nord de capitala Atena

Pompierii români aflaţi în Grecia participă, luni după amiază, alături de salvatorii eleni, la prima misiune de atingere a unor incendii de vegetaţie, potrivit News.ro. Acţiunea are loc în zona Schimatari, situată la nord de Atena.

„Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure acţionează pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari, situată la Nord de Atena. 28 de pompieri români, 3 maşini de stingere incendii de pădure şi 1 cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea şi lichidarea incendiului care afectează o suprafaţă considerabilă de vegetaţie uscată. Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă şi este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranţi, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, informează, luni după amiază, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În 2021, pompierii români au participat la mai multe acțiuni în Grecia, fiind priviți de populația locală ca adevărați salvatori.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Lipsea ceva din peisaj …