G4Media.ro

Poluare din București: Ministerul Mediului cumpără senzori și laboratoare pentru monitorizarea calității…

sursa foto: Pexels

Poluare din București: Ministerul Mediului cumpără senzori și laboratoare pentru monitorizarea calității aerului în Capitală, Ilfov și alte orașe. În prețul de 12 milioane de lei e inclusă și o aplicație mobilă pentru cetățeni

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice(SEAP) pentru senzori și laboratoare de monitorizare a calității aerului în București și alte orașe mari, potrivit unui comunicat al instituției. Licitația e lansată în plină procedură de sancționare a României de către Comisia Europeană din cauza poluării masive.

Contractul pentru furnizare echipamentelor de monitorizare a calității aerului este evaluat la 11,7 milioane de lei, iar bugetul este asigurat din Fondul pentru Mediu.

Ce echipamente vrea să cumpere Ministerul Mediului pentru Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA):

– 30 de analizoare pentru monitorizarea automată a particulelor în suspensie, fracțiile PM10 și PM 2,5, pentru aglomerarea urbană București–Ilfov;

– 50 de senzori de monitorizare a calității aerului pentru aglomerarea urbană București-Ilfov;

– 4 autolaboratoare echipate cu aparatura necesară monitorizării calității aerului pentru aglomerările urbane București, Iași, Brașov, Bacău.

Prin acest contract se va finanța dezvoltarea unei aplicații pentru telefoanele mobile, prin care cetățenii vor putea fi informați cu privire la măsurătorile de calitate a aerului în timp real.

Data limită de depunere a ofertelor pentru licitație este 18 ianuarie 2021.

„Cea mai mare parte din investiția în monitorizarea calității aerului va fi făcută în București. Capitala are deja un verdict al Curții Europene de Justiție pentru depășirile la concentrațiile de PM 10, dar și o procedură de infringement pentru depășirile concentrațiilor la NO2. Astfel, am decis ca numărul punctelor de măsurare a poluării din aerul Capitalei să crească de la 8, câte sunt în prezent, la 85. Această extindere va cuprinde și o rețea de 50 de senzori, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor devenind prima autoritate de Mediu din Europa care va deține o astfel de rețea”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet. (Foto: Pexels.com)

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Sa monitorizeze si la iasov ! E jale! Iasovul e campionul poluarii si al deseurilor chimice importate! Opriti genocidul din brasov!

 2. Capitala nu poate rezolva nimic fără monitorizări în Ilfov, unde-şi duce gunoiul. Aşa zice ecologia.

 3. lol ce vrajeala ordinara. echipamente pt masurare sunt insa nu sunt folosite. practic licitatia asta este un parandarat

 4. In Ploiesti cand?!?!

 5. Montati si la suceava, in zona comerciala unde sunt mallurile

 6. Strategie clasica de atac a CIA asupra popoarelor dusmane.

  Nicio ambasada nu le arata cat e poluarea in Washingtn, New York sau Savannah (un fel de Piatra Neamt ante-lovilutionara, dar la patrat), dar bugetarii americani masoara fumul peste tot.

  Tu le zici „voi omorati negrii”, ei iti rapund „dar la Copsa Mica sunt particule de 5 microoniiii!, inchideti totul sa ramanem numai noi cu industrie”.

 7. Totul pentru capitala, nimic pentru tara …..

 8. Da, o aplicație e perfectă pentru gropile de gunoi care ard incontinuu de ani de zile.
  Ecologie, nu glumă.

 9. Pana se rezolva problema poluarii in Bucuresti poate include orasul printre localitatile afectate …ca sa pot iesi si eu la pensie mai devreme 🤓

 10. Wow. Si le vor monta tot in centrul orasului, cum au facut la Cluj-Napoca, in timp ce la periferie e cea mai mare poluare de la casele care se incalzesc cu lemne furate din padure ?