G4Media.ro

Polonia va trimite 60 de tancuri modernizate suplimentare în Ucraina, în plus…

Sursa foto: Wojtek RADWANSKI / AFP

Polonia va trimite 60 de tancuri modernizate suplimentare în Ucraina, în plus față de cele 14 Leopard

Polonia va trimite 60 de tancuri suplimentar în Ucraina, în plus faţă de cele 14 tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană pe care le-a promis deja, a declarat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki într-un interviu acordat televiziunii canadiene, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Varşovia, care s-a poziţionat ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Kievului, a făcut presiuni pentru ca Germania să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina şi să permită altor ţări să o facă, cerere acceptată de Berlin miercuri.

„Polonia a trimis 250 de tancuri, fiind prima ţară care a făcut-o acum jumătate de an sau chiar mai demult”, a declarat Mateusz Morawiecki pentru CTV News.

„În prezent, suntem pregătiţi să trimitem 60 de tancuri modernizate, dintre care 30 de tipul PT-91. Şi pe lângă ele, 14 tancuri Leopard 2 din dotarea noastră”, a spus el.

PT-91 este un tanc de luptă fabricat în Polonia, care a intrat în serviciu în anii 1990, fiind dezvoltat în baza modelului T-72 din perioada sovietică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit Poloniei pe Twitter pentru decizia sa de a livra tancuri suplimentare. „Împreună vom învinge!”, a transmis el Varşoviei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Rușii nu mai au nicio șansă.

 2. Le trimit ucrainenii suficiente.

 3. Cu atit mai mult cu cit totul este in parametrii .Pina vin tancurile germane si americane cu toata aparatura adiacenta si cu toate celalte motorizate ucrainienii vor tine in loc ofensiva rusilor .

 4. razboiul se va termina cind toate vechiturile de armament din occident si rusia se vor fi distrus .apoi noua tehnologie preia totul .Intre timp firmele producatoare reinoiesc toate contractele .

 5. Pros.ta.vanii se plang ca le sterge seful mesajele!!!
  Pai ba tanta.lailor voi cititi ce scrieti, voi faceti mai mult rau „cauzei”, decat toata propaganda ruseasca !!
  De ce, poate va intrebati..aveti o clasa mai mult ca trenul!!
  Ati facut din g4, o fituica mai irelevanta ca gazeta de perete!!

 6. Putem sa le dam si noi tancurile noastre sau macar jumatate ,ca tot sunt cele mai proaste tancuri din Europa . Poate ne dau nemtii cateva tancuri adevarate la schimb .

 7. ce adunătură de naivi…valul 1 (anii 60)…valul 2 (anii 90)…nu cred că vor apuca mulți ucrainieni valul 3

 8. Ziganii de Valahi ce treimit in Ucraina ??? am inteles de la Tv ca valahul vrea Bucovina , poate si cadrilateru ,Timocul , sa-l dezamagesc pe Vlaho-oltean …. Bucovina apartine republicei Moldova ….

 9. Republica Moldova cât și Bucovina Aparțin României