G4Media.ro

Polonia va cumpăra de la divizia britanică a firmei europene MBDA sisteme…

Sursa foto: mbda-systems.com

Polonia va cumpăra de la divizia britanică a firmei europene MBDA sisteme de apărare antiaeriană de aproape 5 miliarde de dolari

Polonia a semnat un contract în valoare de peste 4,92 miliarde de dolari cu divizia britanică a firmei de apărare MBDA pentru un sistem de apărare sol-aer, a anunţat marţi guvernul britanic, potrivit Reuters.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că parteneriatul va stimula programul polonez de apărare aeriană Narew și va contribui la consolidarea securității europene pe fondul conflictului din Ucraina.

Sistemul de apărare aeriană va putea lansa rachete împotriva amenințărilor aeriene, cum ar fi rachetele de croazieră și avioanele de luptă, la distanțe de peste 40 de kilometri, a precizat ministerul.

„Acesta este încă o etapă crucială pentru legăturile noastre de apărare istorice cu Polonia, furnizând capabilităţi de apărare aeriană de generaţie viitoare pentru a acţiona ca un factor clar de descurajare a adversarilor noştri”, a declarat ministrul britanic al apărării, Grant Shapps.

Divizia britanică a MBDA a semnat subcontractul cu firma poloneză de apărare PGZ într-un acord despre care Marea Britanie a spus că este cel mai mare acord comercial obținut vreodată între Marea Britanie și Polonia.

Programul polonez Narew implică dezvoltarea și livrarea de componente pentru 23 de sisteme de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune, potrivit PGZ.”Acordul acoperă, de asemenea, un transfer extins de tehnologie care asigură producția de rachete și lansatoare în Polonia”, a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

MBDA, o societate mixtă între compania franceză Airbus, compania britanică BAE Systems și compania italiană Leonardo , a declarat că acordul va fi „transformator” pentru capacitățile complexe de armament ale Poloniei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...