G4Media.ro

Polonia: Un politician al partidului de guvernământ, forțat să doneze bani unei…

Sursa foto: Captură video - TVP

Polonia: Un politician al partidului de guvernământ, forțat să doneze bani unei parade LGBT, după ce a fost condamnat pentru defăimare, în urma acuzațiilor că parada „promovează pedofilia”

Un politician din partidul de guvernare conservator al Poloniei a fost obligat să facă o donație pentru parada LGBT din orașul său natal, după ce a fost dat în judecată pentru că i-a acuzat pe membrii acestei comunități că „promovează pedofilia”. El refuzase să respecte ordinul judecătoresc, dar banii au fost ridicați din contul său bancar, relatează Notes from Poland.

În urmă cu trei ani, Tomasz Pitucha, politician al partidului Drept și Justiție (PiS) s-a plâns pe Facebook de faptul că parada a fost organizată la Lublin, unde este membru al consiliului orașului, pentru prima dată, și că evenimentul „promovează homosexualitatea și pedofilia”.

Pitucha era pe atunci consilier al lui Przemysław Czarnek, pe atunci guvernator al provinciei Lublin și acum ministru al educației. Czarnek este o figură de frunte în campania partidului de guvernământ împotriva a ceea ce el numește „ideologia LGBT”, despre care ministrul spune că „provine din aceleași rădăcini ca și nazismul german”.

La începutul acestui an, Pitucha a fost numit, la recomandarea lui Czarnek, director adjunct al Centrului de Dezvoltare a Educației, o instituție națională de formare a profesorilor.

Ca răspuns la postarea lui Pitucha, unul dintre organizatorii defilării LGBT, Bartosz Staszewski, l-a dat în judecată. În 2019, Pitucha a fost condamnat pentru defăimare, judecătorul constatând că scopul marșului era „promovarea egalității și toleranței” și că asocierea acestuia cu pedofilia era „neadevărată și dăunătoare”.

Pitucha a făcut apel împotriva hotărârii, spunând că „arată că trebuie încă să facem multe în spațiul social pentru ca politica agresivă a grupurilor homosexuale să fie tratată corespunzător”. Cu toate acestea, apelul său a fost respins, iar lui Pitucha i s-a ordonat să plătească 5.000 de zloti (1.090 euro) către organizatorii paradei.

„Nu-mi schimb părerea cu privire la nocivitatea marșurilor … în special pentru tineri”, a spus Pitucha după ce curtea de apel a decis. „Poate că trebuie să pierzi multe încercări pentru a opri acest rău care se întâmplă prin promovarea homosexualității în Polonia”.

Cu toate acestea, în timp ce Pitucha a mai spus că „acceptă această judecată cu umilință”, el a refuzat ulterior să plătească amenda. „Nu pot dona bani marșului (LGBT – n.r.) pentru că este împotriva credințelor mele”, a spus el pentru publicația Onet. Între timp, susținătorii politicianului au organizat o strângere de fonduri online care a strâns 6.207 zloti pentru a-i acoperi costurile.

În această săptămână, organizatorii paradei au anunțat că executorii judecătorești au ridicat banii din contul bancar al Pitucha și i-au transferat către ei. „Îi vom cheltui pentru organizarea marșului și pentru asistență terapeutică pentru persoanele LGBT”, au scris ei.

Parada din acest an – a treia care va avea loc la Lublin – va avea loc pe 23 octombrie. Prima, în 2018, s-a încheiat cu violență după ce a fost atacată de protestatari naționaliști.

Al doilea, în 2019, a continuat după ce o instanță a anulat încercarea de interzicere a acestuia de către primarul orașului, Krzysztof Żuk, de la partidul Platforma Civică (PO). Evenimentul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei.

În timpul guvernării provinciei Lublin, Czarnek a acordat medalii celor implicați în lupta împotriva „ideologiei LGBT”. De asemenea, el a vorbit pe scenă la un marș organizat de Tabăra Națională Radicală (ONR), un grup ultranaționalist care încearcă să creeze o Polonie „etnică omogenă”.

De când a devenit ministru al educației în 2019, Czarnek a condamnat defilările LGBT pentru „promovarea devianței” și a spus că cei care fac acest lucru „nu au aceleași drepturi” ca „oamenii normali”.

Sute de persoane din mediul universitar din Polonia și din străinătate au protestat împotriva numirii lui Czarnek, acuzându-l de „puncte de vedere homofobe, xenofobe și misogine”.

În august, ministrul s-a întâlnit cu membrii Forumului Tineretului LGBT pentru ceea ce a spus că este o „discuție de fond și calmă”. Activiștii au salutat întâlnirea drept „un pas înainte”.

Sursa foto: Captură video – TVP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Comunism curat , justiția ca forma de represiune!

 2. Sa gandim pozitiv.
  Sper ca macar copii si nepotii judecatorului sa fie parte activa/pasiva la urmatoarea parada💩🌈!

 3. Nici o zi fără sa pomeniți de elgibitichiuer-sid@.. Tocmai lucrul asta ii enervează și mai tare pe oameni, bagatul asta pe gat de propaganda. Dacă nu am ști ca asta e și scopul neo-marxistilor pornit de la sfatul tătucului lor Marx: dezbinare și ura între clase, categorii, rase etc.

  • Nu, cre.tin medieval. Singurul scop e sa aiba si ei drepturi egale. Ca obligatii egale au deja.

  • Ioane…mananci 💩!
   Nu le incalca nimeni nici un drept legal.
   Au toate drepturile din lume!
   Sa voteze, sa aiba orice job, sa se foo-(ta) cu cine vor in dormitorul lor, drept la sanatate, la somaj, la a avea un permis de conducere, de port arma, sa faca orice scoala vor, tot….tot , tot!
   Singurul “drept” care le este refuzat, este acela de a imbolnavii cu boala lor mentala, creere de copii !
   Si pt a nu avea ei “dreptul” asta, eu sunt gata sa mor!
   Dar nu degeaba, mai iau macar 2-3 ca ei si ca tine cu mine!

 4. Eu zic sa avem intelegere pentru acesti oameni – ca si ei sunt oameni, nu ca noi, dar totusi oameni. Au deja aceasta caracteristca care-i deosebeste de noi, asta e desigur un aspect care-i face sa nu fie fericiti, asa ca e bine sa fim mai blanzi fata de ei, sa nu-i intristam si mai mult.