G4Media.ro

Polonia și țările baltice solicită activarea articolului 4 al NATO pentru consultări

Sursa foto: JOHN THYS / AFP

Polonia și țările baltice solicită activarea articolului 4 al NATO pentru consultări

Statele membre NATO, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au solicitat activarea articolul 4 al NATO pentru a lansa  consultări în cadrul alianței cu privire la preocupările lor de securitate, relatează CNN.

Premierul estonian Kaja Kallas a declarat că invazia Rusiei în Ucraina reprezintă o „amenințare pentru întreaga Europă”, a declarat joi guvernul eston..

„Agresiunea pe scară largă a Rusiei este o amenințare pentru întreaga lume și pentru toate țările NATO, iar consultările NATO privind consolidarea securității Aliaților trebuie inițiate pentru a implementa măsuri suplimentare pentru asigurarea apărării Aliaților NATO”, a spus Kallas. răspunsul la agresiunea Rusiei este unitatea”.

În conformitate cu articolul 4 din Acordul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), părțile se vor consulta împreună ori de câte ori, în opinia vreunuia dintre ele, integritatea teritorială, independența politică sau securitatea oricăruia dintre aliați este amenințată.

Ucraina nu este membră a NATO. Cu toate acestea, Rusia a cerut ca NATO să se angajeze să nu admită niciodată Ucraina în alianță, lucru pe care membrii NATO l-au respins, invocând politica de „uși deschise” a alianței.

Citește și

BREAKING România cere activarea Articolului 4 din Tratatul NATO, care înseamnă mecanism de consultare între Aliați. Articolul 4 se activează dacă un stat membru NATO consideră că este amenințată integritatea sa teritorială, independența politică sau securitatea

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. din ciclul cand lumea este santajata de un dictator!

  2. Sa mai scoata presa din Grecia articole in care sa aminteasca ca grecii sunt admisi ca posibil cumparatori de F-35 si ca arata interes si pentru niste Rafale. Ce sunt ucrainienii (zice bine Guy Ritchie despre ei intr-unul din filmele lui), dar ce sunt grecii: razboinici, incapatanati, fuduli si aprigi. Nu ar iesi prea bine.