G4Media.ro

Polonia nu are în vedere reintroducerea serviciului militar obligatoriu, spune ministrul apărării

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

Polonia nu are în vedere reintroducerea serviciului militar obligatoriu, spune ministrul apărării

Polonia nu ia în considerare în prezent reintroducerea serviciului militar obligatoriu, având în vedere că interesul de a intra în rândul forţelor armate rămâne ridicat, a declarat miercuri în parlament ministrul apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit ministrului, nu există ‘niciun motiv’ de a se trece dincolo de serviciul voluntar, întrucât sunt încă ‘suficienţi’ polonezi care intră în armată.

Polonia este un furnizor major de arme pentru Ucraina şi încearcă să îşi crească propriile stocuri de arme şi echipamente militare pe fondul conflictului din ţara vecină.

Planurile prevăd că efectivele armatei vor creşte până la 300.000 de militari în anii următori.

Ministrul apărării a spus că acestea sunt în prezent de circa 198.000 de militari. Pe lângă cei 140.000 de membri ai armatei profesioniste, există şi mai mult de 20.000 de tineri şi tinere care satisfac serviciul militar de bază voluntar, iar alţi 35.000 de polonezi sunt membri ai Forţelor de apărare teritoriale, structură paramilitară voluntară.

Polonia a desfiinţat serviciul militar obligatoriu în 2009.

Bărbaţii de vârstă legală trebuie însă să se prezinte în faţa unei comisii de recrutare şi să se înregistreze, astfel încât să poată fi convocaţi în caz de război.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...