G4Media.ro

Polonia își propune să reducă timpul de instruire a soldaților ucraineni pentru…

Sursa foto: Bundeswehr via Wikimedia Commons

Polonia își propune să reducă timpul de instruire a soldaților ucraineni pentru tancurile Leopard la 5 săptămâni / Instruirea pe Leopard durează, de obicei, 10 săptămâni

Polonia își propune să reducă la cinci săptămâni timpul de pregătire pentru tancurile de luptă Leopard 2, într-un centru în care soldații ucraineni vor fi probabil învățați cum să opereze această mașină de luptă occidentală împotriva invaziei Rusiei, scrie Reuters.

Satul Swietoszow din vestul Poloniei, în apropiere de granița cu Germania, găzduiește unul dintre cele doar trei centre de instruire Leopard din Europa – celelalte sunt în Germania și Elveția.

Armata poloneză a refuzat să confirme unde vor fi antrenați soldații ucraineni, dar experții militari au declarat că Swietoszow este cea mai probabilă locație.

„Este posibil sau chiar probabil ca antrenamentul echipajelor tancurilor ucrainene Leopard 2 să aibă loc la Swietoszow, dar nu pot fi excluse alte locații”, a declarat Jakub Pawlowski, expert militar și redactor-șef adjunct al Defence24.pl.

O coaliție a susținătorilor occidentali ai Ucrainei s-a format în ianuarie pentru a furniza Kievului tancuri Leopard fabricate în Germania, iar la 20 ianuarie ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că trupele ucrainene vor fi antrenate pe Leopard în Polonia.

La un centru de pregătire dotat cu simulatoare, 14 echipaje de câte patru persoane fiecare pot fi instruite deodată. Instruirea pe Leopard – tancul modern de luptă folosit de multe țări membre NATO din Europa – a durat până acum aproximativ 10 săptămâni, dar acest lucru ar putea fi redus la cinci, au declarat instructorii.

„Dacă intensificăm instruirea (prin maximizarea numărului de) instructori, a timpului și a weekend-urilor noastre, putem instrui un întreg echipaj în cinci săptămâni”, a declarat marți pentru Reuters maiorul Maciej Banaszynski, comandantul centrului de instruire Leopard din Polonia.

„Tancurile Leopard sunt tancuri de generația a treia. Mobilitatea lor pe terenuri diverse este mai bună în comparație cu tancurile rusești”, a declarat subofițerul șef Lukasz Setny, un instructor senior Leopard.

„Un (tanc rusesc) este ca și cum ai avea un Fiat 126 nou, mai degrabă decât un Mercedes la mâna a doua. Este mai ușor și mai confortabil să conduci un Mercedes vechi decât un Fiat 126 nou”, a spus el.

Banaszynski a declarat că instructorii polonezi organizează cursuri de pregătire Leopard pentru echipajele tancurilor și pentru șoferi. Singurul tanc pe care Ucraina l-a folosit până acum împotriva invaziei rusești a fost T-72, moștenit de la fosta Uniune Sovietică. Dar instructorii polonezi de Leopard au declarat că nu a fost dificil să se treacă de la operarea tancurilor de luptă de generație veche la cele de generație nouă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Important este să știe unde este accelarația și în ce direcție se află dușmanul. Restul le mai află pe parcurs.

 2. De ce 5 săptămâni?
  Sunt suficiente si 5 zile la intensiv, eu in 3 zile am învățat sa conduc un Logan amărât.
  De executat foc este simplu: servantul închide ochii si trage.

  • Unui geto dac adevărat îi ajung 3 ore… în restul timpului caută clienți la motorină 😉

  • Râdeți voi aurolacii cu propaganda rusofilă trimisă de Prigojin, dar nu este râsul vostru.

  • Daca luai BMW iti trebuia mai putin de 1 ora…
   Usi,parbriz,portbagaj,Volan…
   Intri, si trebuie doar sa apesi pe pedala din dreapta…. celelalte nu-si au rostul pt un BMW-ist. Te tii de volan si ii dai bujie ! Daca ai noroc, vii pe platforma… daca nu, te aduna astia pe un faras…

 3. Polonejii se joaca tare cu focul, sunt extrem de mandrii de fudulia lor: „tancurile rusesti sunt ca un Fiat 126” :))))))))) De-aia tot ce-ati trimis prin Ucraina a fost pus pe butuci de fiaturi, asa-i? :)))))))

 4. Aruncatii cat mai repede pe front, pana la ultimu’! I-ați găsit pe ăștia, marionete, sa va acopere frustrările mai vechi.

  • A aparut din grota flav zis scarbav crescut ascuns in dulap in zgomote de baroase luate de ma-sa de la toti interlopii si nespalatii in timp ce el era tinut ascuns in dulap, sa grohaie pe forumuri 😆 🤣 😂 baga nutret ca asa te-a invatat capra de ma.ta ma thembelulle

 5. Singurii care gandesc pragmatic.