G4Media.ro

Polonia achiziţionează rachete americane cu rază de acţiune de 1000 de km…

Sursa foto: Știrile Pro TV

Polonia achiziţionează rachete americane cu rază de acţiune de 1000 de km / Vor fi livrate între 2026 şi 203

Polonia a anunţat luni că achiziţionează din Statele Unite rachete de croazieră în valoare de 677 de milioane de euro, transmite Agerpres, care preia AFP.

Rachetele AGM-158 JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile – rachete aer-sol pentru distanţe mari) vor fi livrate între 2026 şi 2030, a precizat ministerul apărării de la Varşovia.

Într-un comunicat al instituţiei se arată că „războiul din Ucraina a demonstrat importanţa posibilităţii de a lansa rachete chiar şi asupra unor ţinte foarte îndepărtate de linia frontului, iar raza de acţiune a rachetelor care vor fi achiziţionate este de circa 1000 de km”.

Polonia deţine deja rachete JASSM cu rază de acţiune de 370 de km, cu care sunt dotate avioanele de luptă multirol F-16 de producţie americană.

Contractul pentru noile arme urmează să fie semnat oficial marţi.

Armata poloneză se află într-un proces rapid de modernizare, accelerat după agresiunea rusă împotriva Ucrainei, menţionează AFP. Ameninţarea din partea Moscovei a determinat Varşovia să aloce apărării circa 4% din produsul intern brut, cea mai ridicată pondere dintre toate statele membre ale NATO. Achiziţiile de echipamente militare în valoare de miliarde de dolari sunt făcute în special din SUA şi din Coreea de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Polonia pare singura Central si Est Europeana care nu sufera de amnezie sau sindromul Stockholm cum e cazul ungurilor care transformati in Orbanistan au uitat momentul 1956.

    • Unguri|or din 1956 nu le-o fi plăcut ce s-a întâmplat, dar hunguristanii de acum visează la hârj⁰neală drăgă-stoasă cu orcii ruușși.
      Dar ce să mai spunem de ș⁰ș⁰cii noștri? Ș⁰șo chiar a scos un cântec intitulat „vine scr∅fa, sparge troaca”. Și lumea o votează. Aștept replica altui iubi.tor de ruuși, pe nume Semeon, zis și ÎnGură de Haur.

  2. G4 are un filtru mizerâbil

  3. „Binefacerile” s⁰ldaților ruuși din timpul ocu.pației de după al do.ilea răz.boi mon.dial ar trebui studiate la școală