G4Media.ro

Polițiștul care a ucis o protestatară în revolta pro-Trump de la Capitoliu…

Polițiștul care a ucis o protestatară în revolta pro-Trump de la Capitoliu a fost exonerat de acuzații

Ofiţerul din cadrul poliţiei Capitoliului din Washington care a împuşcat-o mortal pe protestatara extremistă pro-Trump Ashli Babbitt în timp ce el apăra sediul Congresului Statelor Unite la 6 ianuarie a fost exonerat de acuzaţii, scrie sâmbătă DPA.

Citând o notificare a poliţiei, NBC News a relatat că ofiţerul neidentificat a fost complet exonerat după o investigaţie internă, după ce Departamentul de Justiţie a declarat în aprilie că nu îl va acuza.

Înregistrarea video o arată pe Babbitt, purtând un steag şi şapcă Donald Trump, încercând să treacă printr-o uşă a cărei sticlă fusese spartă pentru a ajunge la oficialii puşi la adăpost din calea mulţimii ce încerca să oprească certificarea alegerilor din 2020.

„În timp ce membri ai mulţimii continuau să lovească uşile de sticlă, dna Babbitt a încercat să urce pe una dintre uşile a cărei sticlă fusese spartă”, a raportat Departamentul de Justiţie (DOJ).

„Un ofiţer din interiorul Speaker’s Lobby a tras un foc cu pistolul său de serviciu, nimerind-o pe dna Babbitt în umărul stâng, provocând căderea ei de la uşă pe podea”.

Mii de protestatari se adunaseră pe Dealul Capitoliului, mulţi cerând capturarea sau execuţia vicepreşedintelui Mike Pence, gândindu-se că ar putea astfel să-l oprească pe Joe Biden să devină al 46-lea preşedinte al SUA.

Babbitt era un veteran al Forţelor Aeriene. Ea a devenit adeptă a teoriei conspiraţiei QAnon ce consideră că Trump va fi reinstalat ca preşedinte, în ciuda faptului că a pierdut alegerile cu mai mult de 7 milioane de voturi.

Revolta de la Capitoliu a început cu un miting „Opriţi furtul”, la care Trump a continuat să susţină că alegerile au fost fraudate.

După moartea lui Babbitt, grupuri de extremă dreaptă au văzut-o ca martir şi au cerut aflarea numelui ofiţerului responsabil pentru împuşcarea ei. Trump, care a făcut campanie ca un candidat pentru „lege şi ordine”, a indicat luna trecută că ofiţerul ar trebui să fie identificat.

„Cine a împuşcat-o pe Ashli Babbitt?”, s-a întrebat Trump. „Oamenii vor să ştie şi de ce”.

Soţul femeii din San Diego de 35 de ani a intentat un proces solicitând identitatea poliţistului care a ucis-o pe Babbitt.

Reprezentantul republican de Arizona din Congres Paul Gosar s-a referit la incident ca la o execuţie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Frank Wallace – @GetRealEcoGreen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Daca era un „revolutionar” blm, fermecat cu melanină, aflam si ce mananca ofiterul zilnic in carcera, la cele trei mese si care e tot neamul lui de cateva sute de ani incoa. Acum, situatia a fost fix invers, pentru ca ofiterul in cauza ar fi fost inzestrat cu melanina din cate se aude ( pt ca sunt informatii la care nu avem acces ) si a impuscat un „terorist de extrema dreapta”. Ciudat cum in China, Rusia, Turcia, etc, orice individ care lupta cumva impotriva regimului, este un dizident anti- dictatura, dar in vest, oricine lupta impotriva regimului global- comunist este un „terorist de extrema dreapta”. Nu zice nimeni ca ceea ce a facut ashley, desi nu era inarmata si nu cred ca voia sa impuste pe nimeni, a fost justificat, dar faptul ca ii se arunca atatea in cap, terorist de extrema dreapta, nazista, pericol public, de catre media, spune multe. Cam asa procedeaza si in China, Rusia, Turcia, media controlata de stat.

    • Si mai ciudat, Ashli Babbitt era inconjurata de forte de ordine….

    • Dar mult mai ciudat e ca Ashli Babbitt era veteran de razboi decorat nu o luptatoare extremista. A luptat 12 ani pentru USA in UAF in timp ce teroristii antifa si blm se jucau pe PlayStation imbuibati cu KFC.

  2. Justiția politizată, tipică pentru regimurile de extremă stânga. Cand blm și antifa au incendiat și distrus sedii de poliție și ale administrației publice locale, ranind si atacand oameni, a fost ok.

  3. Parafrazându-l pe Eminescu: „Justiția – o frază de dânșii inventată/ Ca cu a ei putere să vă aplece în jug” … !

  4. daca victima era vreun urangutan mirositor BLMist, politistul era linsat sau la puscarie pe viata

    totusi, politistul a executat o femeie neinarmata caucaziana, unde e doamna Ursula si Macron sa condamne misoginismul talibanist rasist din SUA?