G4Media.ro

Polițiștii vor continua acţiunile de protest până la soluţionarea revendicărilor: ”La baza…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Polițiștii vor continua acţiunile de protest până la soluţionarea revendicărilor: ”La baza societăţii, există nevoie de mai multă siguranţă”

Sindicatele din Poliţie vor continua acţiunile de protest protest până la punerea în aplicare a solicitărilor privind salarizarea, după un calendar care va fi comunicat public după Anul nou, potrivit unui comunicat remis vineri Agerpres.

„Marţi, 28 decembrie 2021, noul Birou Executiv Central al SNPPC/FSNPPC s-a întâlnit, la Palatul Victoria, după terminarea şedinţei de Guvern, cu prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian-Nicolae Bode, alături de consilieri ai premierului. Întâlnirea a avut loc în urma solicitării scrise adresate recent de către FSNPPC (Federaţia Sindicală a Poliţiştilor şi Personalului Contractual, n.r.). Delegaţia noastră a depus un amendament, în sensul aplicării în integralitate a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea, pentru întreg personalul din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, astfel: 1/2, de la 1 ianuarie 2022, şi diferenţa – cel târziu la 1 iulie 2022”, susţin sindicaliştii.

Conform sursei citate, pe parcursul discuţiilor au fost dezbătute toate problemele cu care se confruntă poliţiştii, personalul contractual şi pensionarii militari/poliţişti, cum ar fi: salariul şi sporurile îngheţate, cuantumul mic al compensaţiei lunare pentru chirie, sporul de neuropsihic neacordat în integralitate, problema încadrării în condiţii de muncă minime şi salarizarea precară a personalului contractual, echipamentul deficitar, protecţia juridică şi fizică a poliţiştilor.

De asemenea, sindicaliştii au menţionat printre problemele cu care se confruntă: alocarea resurselor necesare perfecţionării pregătirii, sediile de poliţie care nu oferă condiţii de lucru adecvate şi, în general, logistica necesară, deficitul major de personal, care presupune misiuni şi sarcini suplimentare, implicarea în linia I a combaterii pandemiei – fără spor de risc medical, sănătatea şi securitatea în muncă.

„Am atras atenţia că, la baza societăţii, există nevoie de mai multă siguranţă, fără de care comunităţile nu se pot dezvolta în plan economic, social, medico-sanitar şi cultural-educaţional. În finalul discuţiilor, prim-ministrul României ne-a asigurat că, personal, în ceea ce priveşte salarizarea, îşi doreşte aplicarea Legii-cadru 153, în anul 2022, considerând că prorogările succesive nu produc altceva decât nemulţumiri ale angajaţilor din familia noastră ocupaţională, implicit proteste de stradă, mii de procese pe rol şi accentuarea inechităţilor salariale deja existente”, se menţionează în comunicat.

sursa foto: Facebook / Poliția Capitalei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. De fapt politia vegheaza la siguranta politicianului, exact cum a fost infiintata politia acum 200 de ani. Nu mai vrajiti pe nimeni cu statistici periate si sloganuri de 2 lei. Adevarul se vede in interventia de la Caracal, pozele cu interlopii si sefii de politie condamnati pentru crima organizata…

  • Tot tactica comunistilor, la evenimente, concerte si manifestari solemne ii scoteau masiv pe strazi de teama protestelor populatiei impotriva tiranilor.

 2. Vorba romanului, băieți buni pupa-le-as sicriul lor de asasini… Siguranta la mușamalizat tâlhariile si omorurile crimei organizate instituționale comise asupra populației.

 3. Io zic sa va intoarceti la popor si la nevoiele acestuia, putin respect si putina decenta n-ar strica la cate abuzuri faceti acoperiti de pandemie …..lichelelor platiti din bani publici!

 4. Aoleu! Pai ce ne facem??? Daca astia protesteaza in loc sa ne apere, o sa mai fie Romania o tara sigura? Bode, apara-ne!!! Tu esti speranta.

 5. Primesc bani pentru a-și plăti ratele pentru cumpărarea locuinței! Au botezat aceasta suma cu un nume care sa nu atragă atenția. Ce salariați se mai bucura de asemenea privilegiu? Cât de constituțional este?

 6. Bine că v-ați trezit .
  Prea umbla unii slab dotați intelectual cu pregătiri la fel de slabe cu vagoane de bani prin buzunare .
  Tot timpul îmi amintesc de Fiirea și răutatea ei că nu poate determina comportamentul unui popor .
  Practic se vede din avion ciuda care îi domina pe PSD-iști că nu pot determina comportamentul Poporului .

 7. Daca nu duc treaba pana la capat nu o sa ii bage nimeni in seama!!!la anul le mai taie niste sporuri,ca nu sunt bani!!!si cand ies la pensie tot asa cu jumatate de pensie!!!macar faceti-va treaba asta pana la capat,sa vedeti ce iese!!!

 8. Politisti de rahat ai tarii !
  Cite dosare penale ati facut la tilhariile din institutiile bugetare publice ba scursurilor ?
  Citi demnitari si functionari bugetari ati bagat in puscarii si le-ati confiscat averile pina la spita a 7-a ba capuselor ?
  Amendati babe cu patrunjel la coltul strazii si pietoni care trec prin locuri nemarcate . Asta e planul vostru de realizari marete . Pentru beneficii imense si pensionare la 49 de ani . Nu am saliva in gura cita v-as lasa intre ochi ….
  E valabil pentru procurori , jandarmi , avocati , politisti locali , …..

 9. Pentru adrian popescu:degeaba ii aresteaza prostii de politisti daca desteptii de procurori le ia banul si le da drumul!!!e o clica mare!prost de politist locit cu sapa in cap si judecatorul zice ca tot el e vinovat!!!eu maduceam si ii dadeam si lui cusapa in cap si vedeam cine mai era vinovat!!!asta cum vine,domnilor!?!

 10. Pentru adrian popescu:degeaba ii aresteaza prostii de politisti daca desteptii de procurori le ia banul si le da drumul!!!e o clica mare!prost de politist locit cu sapa in cap si judecatorul zice ca tot el e vinovat!!!eu mă duceam si ii dadeam si lui cu sapa in cap si vedeam cine mai era vinovat!!!asta cum vine,domnilor!?!