G4Media.ro

Polițiștii sibieni nu îl amendează pe președintele Iohannis pentru lipsa măștii: Desfășura…

Sursa foto: Captură video

Polițiștii sibieni nu îl amendează pe președintele Iohannis pentru lipsa măștii: Desfășura ”activități în spațiile publice deschise”

După ce polițiștii bucureșteni au spus că nu îl pot amenda pe șeful statului după Congresul PNL, pentru că nu l-a observat niciun ”agent constatator”, cu proprii ochi, nici colegii lor din Sibiu nu îl vor amenda pe Klaus Iohannis, după ce acesta s-a plimbat prin centrul Sibiului, fără mască, relatează Turnul Sfatului.

De această dată, există o altă explicație. În Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu care impunea din 10 octombrie obligativitatea măștii, exista și o derogare. Erau scutite de purtarea măștii persoanele ”care desfășoară activități în spațiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, așa cum se precizează în Hotărârea CJSU.

În baza acestui text, atât președintele, cât și soția sa, Carmen, au fost iertați de plata amenzii.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Sibiu, în 10 octombrie, pentru a vizita Biserica Evanghelică din Piața Huet, fiind surprins de jurnaliști fără mască de protecție pe față.

Iohannis a fost iertat de amendă și pentru lipsa măștii la Congresul PNL, organizat la Romexpo, în 25 septembrie.

În acest caz, Poliția Sectorului 1, Secția 2 Poliție, a explicat că legea a fost încălcată, dar nu a fost niciun polițist care să-l vadă  că nu purta masca de protecție.

”Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, se arată în răspunsul primit de un sibian care a depus plângerile în cazul președintelui.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Locuieste in aceeasi casa si cu celelalte 2 persoane din poza? De aia e mereu somnoros, nu se poate odihni de atata lume

 2. Plus ca nu prea are bani, poate la leafa!

 3. Deci pe strada masca nu e obligatorie daca desfasor activitatea de deplasare pe jos? 🙂

 4. Specialii şi esenţialii au legile lor. Numai fraierii plătesc amenzi. Să mă uşurez în găurile de la terenul de golf!

  • E plin peste tot în tara asta de oameni fără masca sau cu masca purtata greșit, și foarte putini iau amenda, dar na, doar pe speciali ii vedem. Noi nu greșim niciodată.

  • @Cineva: problema este ca personajul este (inca) presedintele Romaniei. Autoritatile nu pot sa se astepte ca populatia sa respecte ceva masuri, in conditiile in care reprezentantii Statului nu le respecta.

 5. Atat i-a mai ramas de facut: sa se ia de mana cu PSD sa ne traga impreuna flegme in fata. Ca la ceva bun e clar ca nu ne mai putem astepta.

 6. Face ceva pe LEGE Politia din Sibiu!
  J…..i!!
  Uitati-va la prezidentul Haos Werner Iohannis, ca nu mai are curaj nici la Evenimente oficiale sa mai iasa, azi NU participa la Parlamnet la Sedinta festiva a aniversarii a 30 de ani de la adoptarea Constitutiei, sedinta la care participa TOTI inaltii oficiali ai Statului esuat, inclusiv Ambasadori!
  Lui Haos ii e rusine si frica sa apara in fata PSD si AUR!
  Nici la Biserica cu consoarta NU a mai aparut din ziua aia cand l-au huiduit sibienii!
  Bravo, Haos, esti numai bun de suspendat, oricum esti rupt total de Romania!

  • sincer, ma asteptam mai mult de la bucuresteni, macar de 1 decembrie am sperat sa-l huiduie cineva putin 😐

 7. JOS MAFIA !

 8. pu*te slugarnicia in poporul asta !!!!!!!!!