G4Media.ro

Polițiștii și angajații din penitenciare anunță protest pe 20 octombrie la guvern

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Polițiștii și angajații din penitenciare anunță protest pe 20 octombrie la guvern

Sindicatele din poliție, penitenciare și militarii rezerviști au anunțat marți că se alătură protestului din fața Guvernului României organizat de C.N.S. Cartel ALFA, în data de 20 octombrie, de la ora 11:30, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii de penitenciare și polițiștii reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se alătură protestelor organizate de Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30, în fața Guvernului României.

”România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat. Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, arată sindicaliștii în comunicatul citat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Norma de hrana, norma de echipare, pensii speciale inainte de 50 de ani, aroganta, fratie cu infractorii, slugi ale politicienilor aflati la putere, dispret pentru meserie si oamenii cinstiti, ….
    Si mai au tupeul sa faca proteste…

  2. astia nici macar nu stiu ce cer; poate li se implineste!

  3. Va așteaptă multinaționalele cu bratele deschise, căpușelor.