G4Media.ro

Polițiștii locali din Iași care au dezumflat roțile bicicletei unor tineri, anchetați…

Polițiștii locali din Iași care au dezumflat roțile bicicletei unor tineri, anchetați de superiori

Reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi au demarat o anchetă internă după ce pe reţelele de socializare a devenit viral un filmuleţ în care doi agenţi au dezumflat roţile bicicletelor a trei adolescenţi care făceau acrobaţii cu bicicletele pe esplanada Halei Centrale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Nicoleta Deciu, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivelul instituţiei a fost demarată o procedură de cercetare, urmând să se ia o măsură în cazul celor doi poliţişti în cadrul Comisiei de Disciplină.

Potrivit sursei citate, şi bicicliştii vor fi sancţionaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„Instituţia noastră se delimitează de astfel de acţiuni. Poliţiştii locali nu ar fi trebuit să recurgă la astfel de gesturi. Ei ar fi trebuit să aplice prevederile legale, de a sancţiona contravenţional bicicliştii. Din cauza manevrelor pe care le fac, am primit mai multe sesizări din partea locatarilor din zonă dar şi a trecătorilor care nu se simt în siguranţă. Astfel de activităţi au loc de mai multă vreme, mai ales în timpul verii”, a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

La rândul său, Primăria Iaşi a anunţat că a solicitat Poliţiei Locale să demareze o anchetă internă şi să ia măsuri în ceea ce priveşte comportamentul agenţilor.

„Trebuie subliniat că agenţii Poliţiei Locale au intervenit în urma mai multor sesizări scrise şi verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulţi tineri obişnuiesc să facă acrobaţii cu bicicleta, ceea ce, nu de puţine ori, a fost considerat sau chiar a devenit periculos pentru locatari. Cum tinerii nu au fost cooperanţi, ba chiar i-au ofensat pe agenţi, unul dintre angajaţii Poliţiei Locale a considerat de cuviinţă că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete, ignorând însă faptul că singura sa opţiune legală era aceea de a-l legitima şi sancţiona, în condiţiile legii, pe contravenient. Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al poliţistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenţionat, şi, ca atare, a cerut Poliţiei Locale atât să îl sancţioneze pe acesta, cât şi să îşi instruiască temeinic angajaţii cu privire la cadrul legal, dar şi moral în care aceştia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul poliţistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliţiei Locale, care va stabili sancţiunile cuvenite potrivi legii şi regulamentelor interne. Tinerii implicaţi în incident vor fi sancţionaţi la rândul lor, în baza Legii 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă între 100 şi 500 de lei”, precizează un comunicat de presă transmis de primăria ieşeană.

Sursă: Agerpres

Citește și:

VIDEO Doi polițiști din iași dezumflă roțile de la bicicletele a doi tineri/ Reacția Poliției din Iași despre acțiunea celor doi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. In fata MAI, in Piata Revolutiei, este o hidoasa statuie care a fost vandalizata in ultimii 4-5 ani de niste tineri. Evident, nimeni nu s-a sesizat. Am zis, este fix in fata MAI si nimeni nu face nimic. Zona respectiva arata deplorabil.

  Trebuie sa fac si eu o sesizare?

 2. Sesizări scrise, mai multe?
  Măsuri de ce nu ați luat, bah?

 3. Numai gunoaie la MAI.

 4. De atata stres cauzat de cazul Caracal si de cazul cu minora cu sangele pe ea nebagata in seama in Galati, militienii sufla si-n iaurt si tot isi dau cu stangu-n dreptu’! Un prost amendeaza o batrana de 81 de ani ca a prins-o culoarea rosie a semaforului traversand, altul dezumfla biciclete! Cred ca in cap au mai in loc de creier!

 5. Nu m-ar mira sa fie printre ei unul din desteptii din aceeasi zona care ne-au luat la impins vagoane pentru ca radeam noaptea (in aceeasi zona). Au incercat sa ne provoace sa comportandu-se agresiv in conditiile in care tot ce faceam era glumim si sa radem intr-o zona foarte activa a Iasului.

  • Radeati noaptea, da sigur. Deranjati oamenii care dorm, voi generatie astea care nu vreti si nu aveti nimic de facut, decat smartphone,

 6. In momentul in care unii polițiști de la locală câștiga și 5000 Ron – nu mă refer aici la cei care au activitate în birouri – mă aștept la mai mult profesionalism.

  In plus, in Iași, dacă ai o problema și chemi poliția locala uneori trebuie sa te rogi de ei să-și facă treabă. Au o atitudine unii … nu toți. Ei sunt plătiți să-și facă datoria nu să stea la povesti, etc.

 7. Îmi place comunicatul limbei poliției locale, Nicoleta: „bicicliştii… manevrele pe care le fac… mai ales în timpul verii”; păi cu totu’ alta e situația creată de bicicliști cu „manevrele pe care le fac” „in timpul iernii”: nu-i deranjează pă pietonii care nici ei nu prea sunt!
  Și mai observ că atunci cînd polițistu’ român aplică legea ad litteram toate mass media sar pe el (v. cazul bătrânei amendată pt că a traversat pe culoarea roșu a semaforului) iar cînd nu o aplică ad litteram (v. cazul bicicletei) toți sar la gîtu’ lui! Nu m-ar mira ca între nicovala îndatoririlor și ciocanu’ opiniei publice polițistu’ să aleagă a nu face niciodată nimic.
  Nepasîndu-mi de comentariile pe care le pot stîrni, afirm răspicat: acești polițiști s-au dovedit a fi foarte umani! Ba chiar ghiduși, precum moșu’ care i-a slobozit pupăza lu’ Ion! 100 lei amendă pentru niste copiii înseamna fie o pagubă poate ireparabilă pentru ei fie o chelfăneală zdravănă primită de la părinți. Iar dacă tinerii în cauză i-au ofensat pe agenți, masura luată de aceștia mi se pare cu atît mai spre lauda lor.