G4Media.ro

Polițiștii din Timișoara au dat zeci de amenzi proprietarilor de terenuri care…

Foto: G4Media.ro

Polițiștii din Timișoara au dat zeci de amenzi proprietarilor de terenuri care nu au înlăturat ambrozia/ Planta provoacă tot mai multe alergii de la un an la altul

Poliţiştii locali din Timişoara au aplicat, în ultimele două luni, 48 de sancţiuni proprietarilor de terenuri din municipiu care nu au intervenit pentru înlăturarea ambroziei, după ce în prima fază a campaniei au fost notificaţi proprietarii a 362 de terenuri neîntreţinute, cu potenţial de dezvoltare a acestei plante.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a anunţat, vineri, că de la începutul lunii iulie până la finele lunii august, poliţiştii locali au verificat 261 de terenuri, constatând în cazul a 37 dintre acestea că proprietarii nu au luat măsurile de cosire a ambroziei în urma somaţiilor, motiv pentru care au fost încheiate procese verbale de constatare a contravenţiei, într-o prima fază cu avertisment. La reverificare s-a constatat că proprietarii s-au conformat şi au cosit terenurile deţinute.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii locali au aplicat şi 11 sancţiuni în valoare de 19.500 lei pentru neîntreţinerea terenurilor unor proprietari care nu le-au curăţat de vegetaţie şi resturi. Dintre terenurile pe care s-a constatat prezenţa ambroziei, majoritatea aparţin unor societăţi comerciale, fiind amplasate în locaţii din diferite zone ale oraşului.

Campania de verificare a terenurilor pe care există ambrozie continuă până în luna octombrie, în timp ce verificarea terenurilor neîntreţinute se face permanent.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Haide sa ii amendăm că nu înlătură ambrozia.

    Apoi când îi dau foc, sa ii amendăm din nou.

    Un ajutor de la stat pentru a îndepărta-o fara a pune în pericol calitatea pământului și casele/pădurile din zona nu ar da…

    • Rebutul PSDNList nu poate intelege ca ambrozia se inlatura inainte sa poata poleniza, NU in august sau septembrie. Deci isi merita amenzile cu varf si indesat!

    • @George, daca ai teren si nu esti in stare sa te ocupi de el, meriti amenda si apoi confiscat daca nu iti platesti amenzile. La fel se intampla si cu masinile abandonate.