G4Media.ro

Polițiștii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae Ciucă să-și demită consilierii /…

Sursa Foto: FSANP

Polițiștii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae Ciucă să-și demită consilierii / Ei susțin că Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu au dat dovadă de ”amatorism” în diaogul cu sindicaliștii care au protestat la Guvern

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită prim-ministrului României, Nicolae CIUCĂ, să îi demită pe Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu din funcția de secretari de stat, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor care au protestat miercuri în Piața Victoriei din cauza nemulțumirilor legate de salarizare.

Ei susțin că la ședința cu reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare care a avut loc joi, de la ora 14:00, cei trei demnitari au declarat că nu cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței.

”Aceleași probleme i-au fost aduse la cunoștință personal prim-ministrului Nicolae CIUCĂ, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), în luna aprilie 2022.

Tot în cadrul ședinței, Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri de către prim-ministrul Nicolae CIUCĂ, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică”, se mai arată în comnicat.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ședința de azi de la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanților de a masca incompetența și de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Sindicatele din penitenciare cataloghează această întâlnire drept cea mai slabă ședință oficială la care organizația sindicală a participat în ultimii trei ani.

”Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu nu au știut ce prevede ordonanța care ar fi trebuit să între, săptămâna aceasta, în ședința de guvern, nu au știut care este poziția Guvernului României vizavi de adoptarea acestei ordonanțe, nu au știut de ce Guvernul a retras ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat, nu au știut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP)”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor.

Context

Guvernul a decis să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50% începând din luna august, după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Drept urmare, toți bugetarii vor primi până la urmă o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022 (în afară de sănătate și învățământ, care sunt deja la acest nivel), conform surselor Economedia.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un nou proiect de ordonanță de urgență, prin care majorează, din luna august, salariile tuturor bugetarilor cu un sfert din diferența dintre salariul prevăzut pentru anul 2022 în legea salarizării bugetare și cel din luna decembrie 2021.

Noul proiect de ordonanță de urgență nu mai include creșterile salariale de 25%, respectiv 50% pentru unii angajați din ministere și care lucrează cu fonduri europene.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. daca nu au luat notite, daca nu s-a semnat „o minuta” sigur nu sunt amatori
    Stie cineva care sunt procedurile cand tu neica nimeni mergi in audienta la un av. al p0p. sau la un sef cu subalterni care nu-si fac treaba?
    Adica… chiar doar un Judecator vede ca cineva nu-si face treaba?

  2. nu e dreptul sindicalistilor sa ceara ce consilieri sa fie demisi. dreptul lor e sa isi ceara drepturi, nu sa ii impuna cuiva cine sa il consilieze. e chiar de ras cerinta asta.

  3. Proști până la capăt! Păcat de cei tineri!nu știu la ce s-au înjugat!vor ajunge la salarii și pensii de aurolaci,în 3-5 ani!

  4. Ce a iesit nationalismul din ei cand e vorba de pastrarea coalitiei, parca ieri se certau ca secuii si au cantat imnul propriului tinut si s a facut mare scandal