G4Media.ro

Polițiștii de penitenciare ies în stradă în fața Reprezentanței Comisiei Europene în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițiștii de penitenciare ies în stradă în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România cu mesaje anti-UE, din cauza reformei pensiilor militarilor: Bruxelles-ul ne transformă în cobaii Europei. Politicieni români, ne-ați vândut străinilor pe 1,4 mld. de euro

Polițiștii de penitenciare ies în stradă în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). ”Bruxelles-ul transformă polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în cobaii Europei. Politicieni români, ne-ați vândut străinilor pe 1,4 mld. de euro!”, se mai arată în comunicat. Polițiștii protestează împotriva proiectului de lege care modifică legea pensiilor militare.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”În data de 08.06.2023, de la ora 11:00, poliția, penitenciarele și militarii rezerviști protestează în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România, din cauză că Bruxelles-ul se amestecă în politica internă a țării noastre în ceea ce privește modificarea legii pensiilor militare. Comisia Europeană șantajează Parlamentul României să adopte legea pensiilor militare în forma dorită de Bruxelles, altfel țara noastră nu va mai primi aproximativ 1,4 miliarde de euro. Guvernul a vândut apărarea, ordinea publică și siguranța românilor pe 1,4 miliarde de euro, bani care nu se vor duce în spitale, școli sau autostrăzi, ci în buzunarele firmelor de partid.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția organului executiv al Uniunii Europene (UE) că România nu este singurul stat din UE sau din NATO care are un sistem diferit de calcul al pensiilor militarilor. Franța, Germania, Polonia, Belgia sunt țări în care asigurarea veniturilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, după trecerea lor în rezervă, se face pe un sistem de pensie de stat similar cu cel din România. Comisia Europeană îi transformă pe polițiști, militari și pe polițiștii de penitenciare în cobaii Europei. După experimentul din România, urmează și alte state NATO?

Politicienii coaliției de guvernare s-au întors de la Bruxelles cu condiții dure în ceea ce privește pensiile militare de stat. În ciuda semnalelor de alarmă trase de sindicatele din poliție și din penitenciare, “directivele la plic” pe care Comisia Europeană le-a dat României conduc la depopularea și deprofesionalizarea instituțiilor de forță ale statului. “Dictatul de la Bruxelles” (așa cum au lăsat politicienii români să se înțeleagă) referitor la modificarea legii pensiilor militare de stat ridică semne de întrebare cu privire la independența României vizavi de politica sa internă și interesul său național. Polițiștii de penitenciare înțeleg interesul general al Uniunii Europene, dar își pun întrebarea legitimă: Mai avem nevoie de cei 588 de parlamentari? Mai avem nevoie de 20 de miniștri, un prim-ministru și doi viceprim-miniștri? De polițiști, de militari și de polițiști de penitenciare, politicienii au arătat că nu mai au nevoie.”

Context

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat, pe data de 22 Mai, câteva dintre principiile agreate cu Comisia Europeană pentru reforma pensiilor, printre care: eliminarea „anumitor” pensii speciale, pensiile militare fiind și ele supuse reformei, creșterea treptată a vârstei de pensionare pentru toți românii la 65 de ani (deși nu a menționat calendarul în care se va ajunge la această vârstă de pensionare), iar pensiile vor fi calculate raportat la toată perioada de muncă, nu doar la ultimii ani de activitate, când salariile sunt mai mari, astfel că nicio pensie nu va depăși salariul din perioada de activitate.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Recent, un mesaj asemanator (de incriminare a UE) a fost transmis de magistrati. Aceasta pozitie comuna nu s-ar manifesta daca nu ar fi incurajati de conducatorii acestor ministere. PSD impreuna cu ALDE, in perioada Dragnea-Tariceanu,nu au putut sa ne scoata din Europa. PSD incearca acum impreuna cu PNL.

  • Exact! BV!
   Ce are de-a face UE?!? Daca nu vrem sa facem reforma pensiilor speciale, NU vom primi acele fonduri Pnrr. Nu e un capat de tara, dar e pacat.
   Ce e neplacut, atat la politisti cat si la.magistrati, este de ce s-au trezit dupa 2 ani? Pnrr a fost stabilit si negociat cu mult timp in urma…

 2. Ce ar fi să vă căutați o MESERIE și să produceți CEVA să vedeți ce înseamnă MUNCA CU ADEVĂRAT!

 3. Ce bine ar fi daca ati fi de bună credintă si n-ati mai face,din proteste,politică!

 4. Ia marș in Rusia daca atat va duce capul. Instituțiile statului vad ca sunt pline de speciali mintali. Pt porcaria asta ar trebui sa va reducă salariile.

 5. Si au luat teapa votantii abonati la psd

 6. Io zic sa luam de la profesori si medici si sa dam la gunòaiele astea.
  Cat tupeu pe ordinarii ăștia nenorocoti.

 7. Pe principiul sa ne pastram noi privilegiile, salariile, pensiile mari, mai bine iese tara din UE. Incredibil la ce asistam. Nu le este pic de rusine.

 8. Ro. nu este singurul stat cu pensii calculate special pentru militari, este printre putinele state! Apoi, cele cateva state au pensii „altfel” pentru militari adevarati nu pentru toti gradatii precum Ro. (militari cu adevarat in Ro. pensionari sunt la nivelul a catorva mii care merita pensie de serv. , nu gradati speciali in numar de aproape 200.000!). In Ro. gradatii beneficiaza pe langa venitul salarial si pensia speciala de multe altele platite de fraieri: medicamente si asistenta medicala gratuita (fara plafonare!), chirii/rate credit casa de la buget, case de odihna si tratament proprii gratuite (turcu le plateste pe toate), activii au norma de hrana de cateva sute de lei (parca, aproape 1000 lei), bani de haine, si altele. Franta si Germania or plati asa ceva si pentru cati si cine? De ce fug astia de contributia la venitul salarial, ca ar avea o pensie mult mai mare decat media? Rusine sa va fie!

 9. Daca nu am fi in UE ați avea o pensie specială cat in Moldova … să vezi atunci ce trăi, ce viață …

  Nu știu de ce unora li se pare normal sa li se plătească pensiile speciale de cei ceuncesc din greu zi de zi.

  Nu e corect, ar trebui sa primească conform sumei cu care au contribuit.

  Vreți pensii mari .. obligați guvernanții de la PNL și PSD sa va mareasca salariile … astfel veți contribui mai mult la fondul de pensii mai mari … și veți avea o pensie mai mare.

 10. ne.norociti speciali, ne le-ar fi rusine. s-au pus specialii sa ne scoata din UE! sa ne tina captivi ca pe oi, noi sa muncim orbeste ca sa le platim pensiile ne.simtite. in serviciul cui sunt astia? ca peniteciarele sunt pline de gainari si disperati care fura o paine, in timp ce marii corupti, pro.xenetii, vio.latorii si interlopii sunt liberi, bine mersi, cu faptele prescrise de fratii lor din justitie. de ce nu iesit in strada cand au eliberat hotii, de ce nu au facut adresa la UE pentru conditiile din penitenciare? nu mai vream sa va platim, hotilor!