G4Media.ro

Polițiștii de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce ar fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Polițiștii de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce ar fi luat mită pe Calea Dorobanți au fost trimiși în judecată

Cei doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei care au fost prinşi de DNA în timp ce luau mită de la un şofer pe Calea Dorobanţi au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

În prezent, cei doi polițiști sunt plasați în arest la domiciliu. Andrei Pantea este acuzat de infracțiunea de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale), ca și Valentin Olteanu (62 de acte materiale).

Care sunt acuzațiile procurorilor:

  • În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, Pantea Andrei și Olteanu Valentin ar fi primit, pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei – în total 11.575 de lei și 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei și 405 euro), de la mai mulți conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.
  • La data de 27 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei și 20 de euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...