G4Media.ro

Poliţiştii de frontieră din Dolj au descoperit peste 30.000 de pachete de…

Sursa foto Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Dolj au descoperit peste 30.000 de pachete de ţigări ascunse în plafonul remorcii unui TIR condus de un cetăţean bulgar / Şoferul a fost reţinut 

Poliţiştii de frontieră din Dolj au descoperit, în remorca unui autotren condus de un cetăţean bulgar şi înmatriculat în Bulgaria, peste 30.000 de pachete de ţigări nedeclarate la vamă, cu timbre fiscale emise de Republica Bulgară. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore. Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin vânzarea celor peste 30.000 de pachete pe piaţa neagră depăşeşte 700.000 de lei, relatează News.ro.

TIR-ul condus de un şofer bulgar în vârstă de 40 de ani a fost oprit vineri, pe raza comunei Rast, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj şi de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

„În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate ţigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal. Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de ţigarete (650.300 de ţigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Dolj.

Atât ţigările, cât şi autotrenul au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Şoferul bulgar a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete.

În cursul zilei de sâmbătă va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...