G4Media.ro

Polițiștii au dat amenzi de peste 21 milioane lei în ultima săptămână

Polițiștii au dat amenzi de peste 21 milioane lei în ultima săptămână

Poliţiştii au aplicat, la nivel naţional, amenzi de peste 21 de milioane de lei în ultima săptămână, fiind constatate circa 59.000 de fapte contravenţionale, se arată într-un comunicat de presă al MAI remis, sâmbătă, Agerpres.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, la nivel naţional, au acţionat zilnic peste 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică şi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112 fiind semnalate peste 13.000 de evenimente ce ţin de ordinea publică la care au intervenit echipajele de poliţie.

Totodată, au fost prinşi în flagrant aproximativ 900 autori de infracţiuni, au fost depistate 126 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar alţi 323 autori de infracţiuni în dosarele penale cu autor necunoscut aflate în evidenţă au fost identificaţi de structurile MAI în ultima săptămână.

În ceea ce priveşte intervenţiile în cazul situaţiilor de urgenţă, au fost desfăşurate peste 10.000 de misiuni pentru acordarea de asistenţă medicală şi ca urmare a unor situaţii de risc pentru cetăţeni, cu o medie de peste 1.400 de intervenţii în fiecare zi.

„Poliţia Română a executat peste 1.600 de acţiuni planificate, în urma cărora au fost constatate 58.754 fapte contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 21.220.000 lei. În această perioadă, au fost reţinute 4.183 de permise de conducere şi 1.127 de certificate de înmatriculare. Efectivele de jandarmi au constatat 119 infracţiuni şi au aplicat peste 2.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 550.000 lei. De asemenea, Jandarmeria a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la 1.613 de evenimente publice”, se arată în comunicatul MAI.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie a executat 50 de misiuni aeriene, dintre care 45 au fost aero-medicale. Pentru supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, în cele 65 de puncte de trecere a frontierei au acţionat, în medie zilnică, peste 1.300 de poliţişti de frontieră, iar în cele 81 de sectoare de frontieră au acţionat, în medie zilnică, aproximativ 2.900 poliţişti de frontieră cu peste 1.000 de mijloace de mobilitate.

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a soluţionat 47.095 cereri de eliberare a documentelor de identitate, iar la nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost emise 22.581 permise de conducere şi 38.594 certificate de înmatriculare, în timp ce Direcţia Generală de Paşapoarte a emis peste 22.000 de paşapoarte, dintre care 19.158 paşapoarte simple electronice, peste 2700 paşapoarte simple temporare şi 1.240 documente pentru cetăţenii străini, mai arată sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Asta și trebuie! Nefiind educat, romanul are dificultăți in a înțelege de vorba buna si de a respecta regulile de comportament in societate. Din păcate, o sa fie nevoie de cel puțin doua generații ca lucrurile sa revină cât de cât la normal…

 2. Pfuu..ce mai muncesc ăștia.. ptiu, ptiu, sa nu va fie cu deochi :))
  Ba nesimtitilor, ar trebui sa munciti in fiecare saptamana, nu sa frecati duda si sa mai faci voi asa cate o acțiune în care sa arătați ca de fapt puteti si munci, dar mai mult va place la frecat manganul

  • Exact asta vroiam să spun și eu, de fapt dacă într-o săptămână pe an, când fac câte o acțiune, au un număr impresionant de încălcări ale legii, cum e in restul? Dacă facem calculele, vedem haosul în care trăim.
   Încă odată, rușine poliției pentru acțiunile astea de imagine, așa ar trebui să minciti în fiecare zi

 3. Amenzi date.
  Amenzi neîncasate!
  Rezultatul muncii zero!

  • Nu este char asa. De plata amenzii nu scapi decat daca mori sau dupa 5 ani, daca statul nu a putut sa o incasesze silit. Daca ai serviciu sau pensie esti executat foarte usor, ba mai platesti si cheltuielile de executare silita. Daca nu ai serviciu sau pensie ti se vand bunuri la licitatie.

 4. Ăștia atât știu sa iasă și sa amendeze șoferii, nu zic dar unii dintre ei merita pedepsiți sa li se scoată figurile din cap. Acești polițiști dc nu amendează și pe cei care fac drumuri etc? Nu avem drumuri nu avem mijloace de transport dar amendam fraierii. Faceți dracu drumuri și apoi care greșește sa fie sancționat, nu sa stea la panda și sa dea amenzi cu japca.

 5. Amenzi de 21 de milioane de lei, din care 1 milion de lei vor ajunge la bugetul de stat, restul in buzunarele slugilor de partid angajate la stat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.