G4Media.ro

Polițiștii au arestat patru tineri de 20 de ani care puneau la…

sursa foto: Pexels

Polițiștii au arestat patru tineri de 20 de ani care puneau la cale un atentat terorist în Islanda, considerată cea mai pașnică țară din lume

Poliţia islandeză a anunţat, joi, că, într-o operaţiune de amploare a arestat patru persoane pentru pregătirea unui ”atac terorist”, relatează AFP.

”Originea operaţiunilor poliţieneşti de ieri (…) a făcut parte dintr-o anchetă privind pregătirea unui atac terorist”, a declarat Karl Steinar Valsson, comisarul naţional de poliţie al Islandei, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că mai multe arme semi-automate au fost confiscate, precum şi ”mii” de muniţii.

Patru islandezi în vârstă de douăzeci de ani au fost arestaţi în Kopavogur, o suburbie a capitalei Reykjavik, şi în oraşul sud-vestic Mosfellsbaer, într-o operaţiune masivă care a implicat aproximativ 50 de poliţişti miercuri, a spus aceeaşi sursă.

Doi dintre ei au fost arestaţi preventiv joi. Deşi motivele sunt încă necunoscute, ţintele ar fi ”diverse instituţii” şi ”cetăţeni ai statului”, potrivit lui Karl Steinar Valsson, inclusiv Parlamentul şi poliţia.

Poliţia a precizat că investighează dacă există legături între bărbaţi şi organizaţii extremiste şi că este contact cu autorităţile străine.

”Din câte ştim, este prima dată când o investigaţie de acest tip este lansată (în Islanda)”, a declarat Karl Steinar Valsson.

Islanda, care are o populaţie de 375.000 de locuitori, a ajuns în fruntea indicelui global al păcii de când a fost inclusă în clasament în 2008 ca ”cea mai paşnică ţară din lume”. Actele violente sunt rare în Islanda, având una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. Cu toate acestea, reapariţia violenţei în ultimii ani îngrijorează autorităţile.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Religia pacii acum si in Islanda.

  2. „4 islandezi”.
    Nume, ocupatie, vechime in islanda, ceva?…Se inchina la mecca cumva?…Daca nu zic in deschidere ca sunt albi hetero, e destul de clar cred eu.