G4Media.ro

Polițiștii anunță proteste: ”Vom picheta, în premieră, sediile partidelor de guvernământ” /…

sursa foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Polițiștii anunță proteste: ”Vom picheta, în premieră, sediile partidelor de guvernământ” / Vor indexarea pensiilor cu indicele inflației și plata orelor suplimentare, puncte prevăzute în legea salarizării care încă nu se aplică

Sindicatele din poliție anunță pentru acest sfârșit de an o serie de proteste prin care încearcă să provoace guvernul să aplice din 1 ianuarie 2022, Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”Noi nu protestăm să cerem ceva, vrem doar să fie aplicată legea existentă. Protestăm pentru noi ne temem că Legea salarizării nr. 153/2017 nu va fi aplicată nici de anul viitor, tot așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când premierul Florin Cîțu a suspendat aplicarea ei cu câteva zile înainte de Anul Nou”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Prin această lege se prevede indexarea pensiilor militarilor cu indicele de inflație, dar și plata orelor suplimentare, acestea fiind principalele probleme semnalate până acum de polițiști.

”Din 13 decembrie vom picheta prefecturile, vom vedea mâine, în funcție de fiecare județ care va fi exact programul. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI, acolo unde vom protesta, iar în 17, în premieră, noi nu am mai făcut asta, vom picheta sediile celor trei partide politice aflate la guvernare”, anunță Andreica.

În situația în care nu vor primi asigurări că legea va fi în vigoare de la începutul anului viitor, din primele zile ale anului polițiștii vor refuza să mai presteze orele suplimentare pentru a acoperi posturile rămase libere.

”Vom refuza să mai efectuam ore suplimentare, iar asta va însemna foarte probabil blocarea activității”, a mai spus Andreica.

Județele în care se vor organiza mitinguri la prefecturi vor fi anunțate miercuri într-un comunicat de presă.

sursa foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Pai stai asa, militienii nu au pensii speciale de la 40 de ani? Ar trebui sa lucreze moka pana la „pensie”!

 2. Sa vezi ce ne ciomagesc astia dupa ce primesc ce vor,pana acum au facut gargara ca tin cu oamenii,ca nu sunt de acord sa i amendeze pe cei care nu poarta masca sau cu hartia igienica verde. Sa vedeti coloana vertebrala dupa!

 3. Vrem eliminarea pensiilor speciale nesimtite ale militienilor pensionati la 40 de ani

 4. Cum ar fi să cereți pensie după contribuție și pensionarea la 65 de ani, ca muritorii de rând ? Sau dacă vă pensionați mai repede, pensia să vă fie diminuată, cum se întâmplă și cu muritorii aceia ?

 5. Legea salarizarii a fost aplicata demnitarilor, medicilor, aparatului administrativ din primarii, consilii judetene, prefecturi, magistratilor…Pai, un politist local castiga castiga mai mult decat un politist de judiciar!

 6. Da de ce nu zic ce salarii au aceștia???? Se pensionează la 40 de ani și după se reangajeaza la stat pe funcții calde bine plătite ocupând locul unor tineri care pleaca peste hotare , sau stau în șomaj. De ce nu vin aici în mediul privat sa câștige un ban sa vadă cum se muncește și cum se câștigă. Cumularzii trebuie eliminați imediat de la plata sa aleagă pensia ori salariul de la stat.

 7. las ca au sporuri de risc, radiatii, confidentialitate, hrana, sala, locuinta, vacante, spaga, pensie devreme toate astea fara salar, e greu sa iti calculezi salariul la atatea beneficii, eu ii cred…

 8. Nu vă mai ajung șpăgile și privilegiile, vreți și supliment? Ca să mai ciomăgiți cetățenii care se revoltă împotriva corupției?

 9. Ce vreti voi ma politienilor? Aveti si argumente de eficienta privind cererile voastre, sau trebuie sa va dam de mancare gratis ca sa dormiti linistiti in masini?

 10. Gând la gând cu bucurie! La fel dorește și generalul premier. Să vă explic. Dacă se dau 10% la pensia de contribuție de 2000 de lei se primesc 200. Dacă se dau 10% la pensia de contribuție plus cea specială de 8000 de lei creste pensia cu 1000 de lei. Adică fix cu pensia unui amărăștean.

 11. Nu se poate cu bieții milițieni. Totul se trage de la porc și Nu de la atentatul de la Arad, nu de la Caracal, nu de la relația de clientelism cu interlopii, nu de la loturile de rutieri arestate de la Pitești, Suceava, Brăila dar cu siguranță fenomenul este în fiecare județ. Poliția noastră interlopă vrea mai multe privilegii. Nu e că ar avea nevoie ci doar pentru faptul că nu trebuie să fie mai prejos decât alți nomenclaturisti. E o chestiune de orgoliu între privilegiați. Circulă o legendă despre polițiștii rutieri în special, cică ei nu au habar de pinul de la card. Ei se duc cu,, clienții” să facă retrageri de numerar.