G4Media.ro

Politico: Votarea Comisiei von der Leyen riscă să fie amânată după respingerea…

Politico: Votarea Comisiei von der Leyen riscă să fie amânată după respingerea candidatului Franței și după căderea guvernului Dăncilă/ Noua comisie, în pericol să nu poată intra în funcție la 1 noiembrie

Este aproape sigur că viitoarea Comisie Europeană, care ar urma să fie condusă de Ursula von der Leyen, nu mai poate intra în funcție la 1 noiembrie, așa cum era programat, după ce Parlamentul European a respins-o cu un vot covârșitor împotrivă pe Sylvie Goulard, nominalizarea Franței pentru postul de comisar pentru piața internă, politică industrială și apărare, scrie Politico.

”Adăugându-se la problemele cu care von der Leyen se confruntă deja, guvernul României a căzut, fiind neclar când va putea Bucureștiul să înlocuiască nominalizarea pentru postul de comisar”, mai scrie Politico. (Nota redacției: Rovana Plumb a fost deja înlocuită cu Dan Nica, însă nici acest nume nu este agreat de von der Leyen tot din cauza problemelor de integritate ale europarlamentarului PSD)

Publicația americană mai notează că respingerea lui Goulard, ea însăși o fostă membră a Parlamentului European, a fost o stânjenitoare lovitură pentru președintele Franței, Emmanuel Macron, care a susținut-o în ciuda vulnerabilităților ei evidente, inclusiv a investigațiilor desfășurate la Bruxelles și Paris pe tema unor acuzații că nu a respectat reguli fiscale.

Macron și-a încordat mușchii pentru a-i asigura lui Goulard un portofoliu important și extins care vizează piața internă – regulile economiei europene – precum și politica industrială și de apărare, două priorități pentru Paris.

Una dintre cele mai puternice opoziții față de Goulard a venit din partea PPE – familia politică din care face parte von der Leyen. Politico susține că respingerea lui Goulard a reprezentat și o înfrângere personală pentru von der Leyen, fost ministru al apărării în Germania și prima femeie care ar urma să fie aleasă președinte al Comisiei. Goulard este prietenă cu președintele-ales al Comisiei și ar fi putut deveni unul dintre cei mai apropiați și de încredere  aliați la Bruxelles.

În plus, dorința lui von der Leyen de a forma o comisie echilibrată pe criteriul de gen este acum periclitată. Vorbind în cadrul unui eveniment desfășurat la Lyon, Macron a părut să nege orice responsabilitate personală pentru această înfrângere. El a spus că a oferit trei nume drept potențiale nominalizări și că von der Leyen a insistat personal pentru Goulard.

(…)

Într-o scurtă declarație, von der Leyen a declarat că este timpul să se accelereze procesul numirii membrilor Comisiei. ”În același timp, toți cei implicați în acest proces au nevoie de suficient timp pentru a face următorii pași cu grijă”, a mai spus ea.

Un oficial european, care a vorbit cu Politico sub condiția anonimatului, a declarat că este acum ”aproape imposibil” ca noua Comisie să fie confirmată de legislativul european așa cum a fost planificat, pe data de 23 octombrie și să intre în funcție pe data de 1 Noiembrie.

Sursa: Politico

Citește și

Macron: Sylvie Goulard este victima unui „joc politic” care afectează întreaga Comisie Europeană

BREAKING Candidata Franței la un post de comisar, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European după a doua audiere. Este al treilea candidat care pică, după cei ai României și Ungariei

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Macrou,dracila si hunul orban sunt responsabili pt.situatie,trimitand corupti pentru functia de comisar! Parca era veorica dl macrou,aceeasi justificare ..are si Franta veorica sa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.