G4Media.ro

POLITICO Preconizați să câștige șefia UE: Ursula von der Leyen din Germania,…

Sursa foto: Unsplash / ALEXANDRE LALLEMAND

POLITICO Preconizați să câștige șefia UE: Ursula von der Leyen din Germania, ca președinte al Comisiei Europene, António Costa din Portugalia, ca președinte al Consiliului European, Roberta Metsola din Malta, ca șef al Parlamentului European și Kaja Kallas din Estonia ca șef al politicii externe

Un consens inedit pare să se contureze în jurul numelor preferate pentru a sta la masa de conducere a UE, relatează POLITICO, indicând-o pe Ursula von der Leyen din Germania pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene, António Costa din Portugalia ca președinte al Consiliului European, Roberta Metsola din Malta ca șef al Parlamentului European și Kaja Kallas din Estonia ca șef al politicii externe.

Liderii UE se vor întâlni la Bruxelles și vor analiza aceste nume, nefiind exclusă și o surpriză, scrie POLITICO.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri, în cadrul G7, că este convins că discuțiile din UE ar putea duce la o decizie cu privire la posturile de conducere de la Bruxelles în săptămâna următoare.

„Este o discuție care are loc între cei 27; ne-am sunat unii pe alții; [un acord] pare posibil în zilele care vin, în săptămâna care vine”, a spus el.

Apoi, cancelarul german Olaf Scholz a spus practic același lucru.

„Acum se vor lua foarte repede decizii cu privire la cele mai importante posturi care trebuie ocupate în Europa pentru ca Uniunea Europeană să poată acționa”, a declarat Scholz într-un interviu acordat presei Axel Springer, în marja summitului G7 din Italia.

Alegerile europene sunt acum în oglinda retrovizoare și a venit momentul să decidem cine va primi marile funcții în UE. Liderii naționali vor discuta acest lucru astăzi și apoi vor reveni pe 27 și 28 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vedeți ca e o greșeală, lipsește din schema KWI.

  2. Kallas din Estonia? Metsola? Tot ursula?? In 2029 „extremistii” vor avea noi recorduri in materie de voturi. Bravo Europa. Te sabotezi singura.