G4Media.ro

Politicienii trăiesc mai mult decât oamenii pe care îi reprezintă – studiu…

sursa foto: Pexels

Politicienii trăiesc mai mult decât oamenii pe care îi reprezintă – studiu internațional

Oamenii politici trăiesc, în general, mai mult decât oamenii din comunitățile pe care le reprezintă, arată un nou studiu realizat de cercetători în domeniul economiei sănătății, de la Universitatea din Oxford și Universitatea din Melbourne. Aceștia arată, într-o sinteză prezentată în The Conversation, că analiza datelor în rândul politicienilor din 11 țări dezvoltate confirmă faptul că politicienii, ca reprezentanți ai elitelor, au avantaje față de oamenii de rând inclusiv din punct de vedere al speranței de viață.

Autorii arată că în multe țări inegalitățile la nivel de venituri și avuție sunt în creștere, ajungându-se la estimarea consacrată potrivit căreia primii 1% dintre cei mai bine plătiți oameni din lume atrag 20% din veniturile globale – iar elita are avantaje și în alte domenii, precum educația sau sănătatea. Și există studii potrivit cărora aceiași 1% ar trăi cu aproximativ 15 ani mai mult, în medie, decât cei mai săraci 1% oameni.

  • Studiul cercetătorilor de la Oxford și Melbourne se concentrează pe un segment al elitelor – cel al politicienilor. În cadrul analizei au fost investigate diferențele între rata mortalității în rândul politicienilor și cea valabilă pentru populația generală, în 11 țări dezvoltate: Australia, Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Elveția, Marea Britanie și SUA.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. este o afirmatie tendentioasa, mai draga

  2. niste capuse, vanzatori de fum.

  3. Tine de societate sa echilibreze raportul intr-un fel sau altul.