G4Media.ro

Politicienii din Alianța AUR susțin că preiau valorile Partidului Republican din SUA,…

Foto: George Simion / Facebook

Politicienii din Alianța AUR susțin că preiau valorile Partidului Republican din SUA, dar George Simion a adus în partid acum două luni încă un politician cu discurs pro-rus și anti-american

George Simion și mai mulți politicieni din partidul extremist AUR au participat la o conferință a conservatorilor americani, iar Marian Cucșa, membru al Alianței AUR, susține că ”aduce în țară valorile promovate de Donald Trump și Partidul Republican din Statele Unite”. În paralel cu încercarea de a se eticheta drept pro-americani, liderii AUR l-au primit în partid în urmă cu două luni pe Sergiu Mihalcea, autointitulat jurnalist, un personaj cu poziții publice pro-ruse și anti-occidentale.

”Bun venit în AUR, Sergiu Mihalcea! Lumea bună se adună: veniți și voi în aceste ultime zile ale anului 2023”, a scris George Simion pe contul său de facebook în 14 decembrie 2023.

Mai mult, Simion a anunțat într-o conferință de presă că Mihalcea va coordona Comisia pentru păstrarea identității naționale din cadrul AUR, așadar o funcție de conducere.

Mihalcea, care se recomandă jurnalist, este pro-rus asumat, invitat în mai multe rânduri la Ambasada Rusiei, propagator al teoriilor conspirației și a publicat recent un videoclip în care ”arde” simbolic un ”altar” pe care sunt desenate logo-urile multinaționalelor, între care Carrefour, Mc Donalds, OMV și Facebook, potrivit unei analize G4Media.

”Sancțiunile Americii și ale UE sunt praf în ochii cetățenilor transformați în umili consumatori ignoranți! Rusia își vinde produsele și energia pe alte căi, chiar mai scump, datorită unor trădători din sistemele de informații și a politicienilor cumpărați. Mafie, adică la nivel înalt. De aceea, sancțiunile sunt doar un business bun pentru cei informați și cei cumpărați”, a scris Mihalcea miercuri pe Facebook.

”Propaganda americnă pe teritoriul României este la fel de toxică, precum propaganda rusă! Dovada: primii care au adus falsul la Consiliul de Securitate al ONU au fost americanii, conduși de un actor care a transformat Casa Albă în show. Așa s-a instaurat epoca minciunii prin televiziune și distrugerea principiilor în relațiile internaționale!”, a mai scris Mihalcea pe contul său de Facebook.

În timpul unui discurs susținut la Adunarea Comunelor din România, Mihalcea a spus, printre altele, că ”nu ai cum să vorbești germană la Cotroceni”.

Context

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a fost trei zile în SUA, la conferința conservatorilor CPAC care a avut loc în cursul săptămânii trecute, de unde a publicat jurnale video în care apare dând interviuri în limba engleză. Simion nu a publicat fotografii sau video cu oameni politici americani relevanți, dar apare alături de Steven Bannon, fostul șef de campanie al lui Donald Trump (în 2016), într-o postare pe Tik Tok de câteva secunde. Simion nu a răspuns apelurilor G4Media.ro pentru a clarifica scopul vizitei sale în SUA.

Marian CUCȘA, președintele Partidului Republican din România, a declarat joi într-un comunicat că „Republicanii români și Alianța AUR aduc în țară valorile promovate de Donald Trump și Partidul Republican din Statele Unite”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. i d i o t cu acte simionica asta… adevarul e ca nici nu prea il duce mintea

  2. Dar exact astea sunt ”valorile” republicanilor trumpisti acum! Anti americane si pro ruse, se vede din avion. De parca mai au vreo legatura cu cei de pe vremea lui Reagen sau Bush! Ma rog, nu toti, dar majoritatea, daca nu sunt anti Trump, sunt fix ca niste membri AUR sau SOS!

  3. Aduna orice….nici ei nu stiu exact ce vor si cum. Sunt efectiv batuti in cap! Nu au nimic concret, merg pe un val de ura. Nu au ce cauta in politica!

  4. Cine se aseamănă se adună, i-aş trimite la aceeaşi doftori.

  5. Aduci doctrina MAGA ( make America great again ) in România ? Acesta-i cursul GOP in acest moment. Deci, cum poți face asta din rectul lui Putin ? Si cu celovekul de lânga tine, baiete ?

  6. pro rus, anti american… pai astea sunt valorile partidului republican sub maga.

  7. valorile Partidului Republican din SUA – discurs pro-rus și anti-american (democrat). surprinzator dar nu sunt incompatibile.