G4Media.ro

Politician german de extremă dreaptă interogat de FBI, pentru că ar fi…

Sursă foto: Wikipedia

Politician german de extremă dreaptă interogat de FBI, pentru că ar fi primit bani de provenienţă rusă

Principalul candidat la alegerile europarlamentare al partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), Maximilian Krah, a fost interogat de Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) cu privire la posibile plăţi având provenienţă rusă, potrivit unor informaţii apărute în media germană, preluate de Agerpres.

Interogatoriul a avut loc în decembrie 2023 în SUA, înainte de revenirea lui Krah în Germania, după un eveniment al Tinerilor republicani la New York, a relatat marţi Der Spiegel, citând informaţii difuzate totodată şi de postul de televiziune german ZDF.

Chestionat de DPA, Krah a declarat: „Da, am fost interogat în calitate de martor în legătură cu contactele mele în Ucraina. Am oferit informaţii corespunzătoare”.

Potrivit unei investigaţii efectuate de Der Spiegel şi ZDF, anchetatorii americani au avut suspiciuni cu privire la un mesaj pe chat în care un activist prorus dădea asigurări că a fost rezolvată problema legată de „compensaţiile” pentru „cheltuielile tehnice” ale lui Krah.

Începând din luna mai, „lucrurile vor fi la fel ca înainte de februarie”. Formularea sugera că Krah ar fi putut fi plătit în secret de ceva timp, conform informaţiilor apărute în media. Autorităţile investighează în prezent acest caz.

Krah spune că nu şi-a ascuns niciodată contactele cu activistul prorus şi că acestea pot fi găsite pe contul său de Instagram.

„Acuzaţiile sunt absurde şi fabricat”’, spune reprezentantul AfD. Der Spiegel îl citează pe Krah afirmând că nu a primit niciun ban, „nicio plată, niciun beneficiu financiar sau altă compensaţie” din partea activistului.

Respectivul activist, al cărui nume nu este făcut public, ar fi vrut să-i dea înapoi banii pentru un bilet la operă, spune Krah. Sau, mai sugerează el, acest mesaj de pe chat, în care se vorbea de „compensaţii”, trebuie să fi avut un alt destinatar.

Numele lui Krah a apărut, de asemenea, în legătură cu platforma de internet prorusă Voice of Europe (VoE).

La sfârşitul lunii martie, Cehia a plasat VoE pe lista sa de sancţiuni naţionale în urma unei anchete a serviciilor de informaţii. Site-ul a fost declarat ca făcând parte dintr-o operaţiune de influenţare rusă menită să pună în pericol integritatea teritorială, suveranitatea şi libertatea Ucrainei.

Pe acest portal au fost publicate interviuri cu reprezentanţii AfD, Petr Bystron şi Krah. Ziarul ceh Denik N a relatat că Bystron ar fi acceptat, de asemenea, bani. Parlamentarul AfD a negat în mod repetat acest lucru. Potrivit Der Spiegel, Krah neagă şi el că ar fi acceptat bani de la VoE.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate pentru 6-9 iunie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Germania și România ar trebui să trimită in carceră trădătorii de neam!!! Ăștia duc r.a.z.b.o.i împotriva noastră si noi stăm ca vitele la tăiere și eventual ne văicărim că sunt răi chinezii, rușii și iranienii!!! 😒

    • Despre ce vorbesti, despre mafia PSD+PNL? sau noua mafie PMP+USR+PNL? astia sunt mafioti cinstiti. Directia politica stanga -dreapta este doar o vorba fara sens pentru ei