G4Media.ro

Poliția venezueleană a arestat un primar, judecători și un funcționar public pentru…

Sursa: Facebok

Poliția venezueleană a arestat un primar, judecători și un funcționar public pentru corupție, a anunțat televiziunea de stat

Poliția anticorupție venezueleană a arestat un primar, doi judecători și un funcționar public pentru corupție, acuzați de operațiuni neobișnuite în cadrul partidului de guvernământ, a anunțat luni televiziunea de stat, scrie Reuters.

Arestarea unui oficial guvernamental pentru corupție este rară în administrația publică din Venezuela, pe care grupuri de apărare a drepturilor, precum Transparency International, au descris-o ca fiind opacă.

Poliția i-a arestat pe fostul șef al organismului de supraveghere a criptoactivităților, Joselit Ramirez, și pe primarul Pedro Hernandez din Las Tejerias, o zonă afectată de inundații care au provocat zeci de morți la sfârșitul anului trecut. Judecătorii Cristobal Cornieles și Jose Marquez Garcia au fost, de asemenea, reținuți, potrivit unei declarații difuzate la televiziune.

Nici acuzațiile și nici cazurile specifice de corupție nu au fost dezvăluite oficial.

Biroul procurorului de stat din Venezuela a declarat că a desemnat cinci procurori pentru a investiga cazurile, adăugând că „infracțiunile corespund diferitelor ramuri ale guvernului și implică sectoare strategice pentru dezvoltarea națională”.

Acesta nu a oferit mai multe detalii.

Ramirez conducea din 2018 autoritatea pentru cripto-monede Sunacrip, care se ocupă de emiterea monedei digitale oficiale a Venezuelei, petro.

Potrivit unei declarații publicate sâmbătă în gazeta oficială, el a fost demis, iar președintele a numit un consiliu pentru a restructura organismul.

Ziarul pro-guvernamental Ultimas Noticias a relatat că Ramirez este anchetat pentru cazuri legate de firma petrolieră de stat, Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Este cel mai mare val de arestări din 2017 și până acum. Atunci, Procuratura a efectuat mai multe luni de raiduri, arestând mai mulți directori și doi foști președinți ai PDVSA.

În 2018, autoritățile au arestat, de asemenea, mai mulți directori ai PDVSA pentru nereguli administrative care au afectat operațiunile de valorificare a țițeiului, fără a oferi mai multe detalii. Unul dintre ei a murit ulterior în închisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează