G4Media.ro

Poliţia slovacă alertase Austria despre încercarea atacatorului de la Viena de a…

Sursa Foto: democracynow.org

Poliţia slovacă alertase Austria despre încercarea atacatorului de la Viena de a cumpăra muniţii din Slovacia

Autorităţile austriece au primit în ultimele luni din partea Slovaciei o informaţie cu privire la teroristul care a întreprins recentul atac de la Viena, după ce acesta încercase să cumpere muniţii în această ţară, a anunţat miercuri poliţia slovacă, informează dpa.

Kujtim Fejzulai a ucis patru persoane şi a rănit peste 20, luni seara, într-un atac armat în capitala austriacă, înainte ca poliţia austriacă să-l împuşte mortal.

„Poliţia slovacă a fost informată în timpul verii că suspecţi din Austria au încercat să cumpere muniţii din Slovacia. Oricum, ei nu au reuşit să facă această achiziţie”, a scris pe Facebook directoratul poliţiei din Bratislava.

Informaţia a fost imediat transmisă poliţiei din Austria, se spune în comunicat.

Armele care au fost folosite în atacurile din Viena – un pistol şi o mitralieră – nu erau din Slovacia, adaugă comunicatul.

Ministerul de Interne al Austriei nu a comentat deocamdată comunicatul slovac.

Fejzulai fusese condamnat la 22 de luni de închisoare anul trecut, după ce încercase să se alăture combatanţilor islamişti în Siria. El a fost eliberat condiţionat în decembrie şi a participat la un program de deradicalizare.

Viena se află la mai puţin de o oră de mers cu maşina de frontiera slovacă şi de Bratislava.

Arme cu numere de înregistrare slovace au fost folosite în mod repetat în atacuri şi alte crime în Europa, notează dpa.

Slovacia şi-a înăsprit legislaţia în 2015 pentru a împiedica vânzările ilegale de arme.

Citește și: Atentat în Viena cu 4 morți și 22 de răniți. Un singur autor găsit de autorități. Teroristul fusese eliberat condiționat după doar 7 luni de închisoare. Atacatorul a vrut să lupte în Siria alături de ISIS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Se vede cât de eficient a fost programul de deradicalizare…

  • Problema nu este eficienta programului de deradicalizare. Există în SUA un specialist pe aceasta tema, se numește Steven Hassan și după o experiență de ani de zile in acest domeniu, declară că programele de deradicalizare impuse forțat de către stat nu pot da roade. E un proces f complicat, care durează aproximativ 2 ani de zile daca este parcurs din proprie voință. Persoana trebuie sa conștientizeze că e radicalizată iar realitatea e că 95% nu recunosc. E ca la alcoolici dacă îmi permiți o comparație. Majoritatea nu recunosc deci nu pot scăpa de addictie.
   Radicalizarea e o închisoare psihologica din care se iese f greu, cu sprijinul familiei, prietenilor, multă afecțiune, terapie cu specialiști în domeniu și mai sunt foarte multe de spus, e mai complicat decât pare la prima vedere.

 2. Condamnat la 22 de luni, eliberat după 7… Această practică oribilă trebuie să inceteze.

  Justiția europeană este o glumă proastă.

 3. Adica Austria avea cunostinta ca exista astfel de atacatori pe teritoriul sau si nu a luat nici o masura?

 4. Si Mossad a avertizat SUA cu privire la atenatatul din 11.09.2001!Si??????

 5. teroristul era în atenția polițiștilor austrieci dar nu se bucura de prioritatea meritată. the data analytics systems for national security sucked.

 6. In Franta si Germania s-a intamplat la fel, au fost avertizati, dar nu s-au luat masuri pt impiedicarea unor atentate. De ce? Hehe. Nu mai scriu nimic.

 7. Nu mai bine Slovacia nu ii vindea armele? Sau nu mai bine nu vinde deloc arme nimanui????

 8. In Slovacia cauta gloante pentru un automat pentru care nu avea permis deci nu a putut cumpara.
  Aia au alertat melitieni de Austria care erau prea ocupati cu altele sau lau lasat sa exerseze trasul prin Viena, pentru ca e neglijenta criminala ca nu lau saltat sa vada pentru ce arma cauta el gloante.

 9. Deci, ce-avem noi aici: Un musulman care a jurat credinta ISIS, traitor la Viena si care facea propaganda la atacurile de la Charlie Hebdo, Politia slovaca spune ca a avertizat Austria in privinta acestui descreierat periculos, Austria care spune ca l-a eliberat conditionat din puscarie dupa numai 7 Luni gratie prevederilor favorabile ale Legii privind delincvența juvenilă(!!!), dar ca il MONITORIZA, iar in FINAL descreieratul se plimba bine mersi cu armele in mana in Centrul Vienei, omorand OAMENI NEVINOVATI…
  Fara comentarii… chiar NU raspunde NIMENI?!