G4Media.ro

VIDEO Poliția și DIICOT fac 82 de percheziții la persoane suspectate de…

Sursa foto: captură video

VIDEO Poliția și DIICOT fac 82 de percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc / Peste 150 de persoane vor fi conduse la audieri

Polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineață, 82 de percheziții domiciliare la persoane suspectate de trafic de droguri. Peste 150 de persoane vor fi conduse la audieri, conform comunicatului transmis de Poliția Română.

UPDATE: Poliția a dat noi detalii despre ampla operațiune:

„La data de 05.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj și Galați și Biroul Teritorial Sibiu , împreună cu polițiști din 12 județe efectuează 82 de percheziții domiciliare în cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, peste 150 de persoane urmând a fi conduse la audieri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia efectuează 35 de percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Sunt vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au procurat, deținut și comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

Peste 120 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziții domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, județul Cluj și în județul Maramureș, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
În cadrul acțiunii sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați efectuează 7 de percheziții domiciliare în județul Galați, într-o cauză privind comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prin înființarea și întreținerea unor culturi de canabis, indoor, în scopul comercializării către consumatori din județul Galați.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu polițiștii din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia efectuează 4 percheziții domiciliare în județul Sibiu, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din județul Sibiu.

Peste 20 de persoane vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române.
Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”

Știrea inițială: Dosarele instrumentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj și Galați și Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu polițiști din cadrul BCCO Alba-Iulia, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Galați, BCCO Tg. Mureș, BCCO Oradea, BCCO Brașov, BCCO Timișoara, SCCO Sibiu, SCCO Satu-Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Arad, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Stați liniștiți, Iohanis, PSD si PNL veghează pt voi cei percheziționati!

  2. Globalismul deșănțat!

  3. In loc sa prapaditii banii statului ca sa prindeti cativa copii care vand iarba, mai bine ati legaliza-o. Ar intra mai multi bani la bugetul tarii si infractionalitatea si oamenii intoxicati cu droguri contrafacute ar scadea dramatic. Vezi cazurile tarilor care au facut deja asta. TOATE, dar absolut toate, au constat ca e mult mai bine asa.

  4. Pacat de ei pt ca acum face statul bani pe carca lor