G4Media.ro

Poliția Metropolitană a Londrei „este instituțional rasistă, misogină și homofobă” și „a…

sursa foto: Facebook/ City of London Police

Poliția Metropolitană a Londrei „este instituțional rasistă, misogină și homofobă” și „a pierdut încrederea publicului” – raport de anchetă

Un raport independent de anchetă a ajuns la concluzia că Poliția Metropolitană a Londrei (Met) „este instituțional rasistă, misogină și homofobă” și „a pierdut încrederea publicului”. Raportul, întocmit de baroneasa Casey, a fost o urmare a răpirii, violării și uciderii unei femei de către un polițist Met în martie 2021, relatează RFI.

„Răpirea, violul și uciderea lui Sarah Everard în 2021, de către un ofițer al Met în funcție, a șocat cu adevărat națiunea. Aceasta a fost cea care m-a determinat să fiu desemnată să revizuiesc standardele și cultura din cadrul Poliției Metropolitane, asupra căreia îmi public astăzi raportul final. Între timp, am văzut un alt ofițer în serviciu al Met condamnat ca fiind unul dintre cei mai prolifici violatori din țară”, scrie baroneasa Casey într-un articol publicat marți de cotidianul Times.

Ea se referă la fostul polițist Wayne Couzins, condamnat la închisoare pe viață fără posibilitate de eliberare și respectiv David Carrick, un alt fost polițist al Met condamnat la închisoare pe viață pentru zeci de violuri și alte infracțiuni sexuale.

Raportul, care are 363 de pagini, ajunge la concluzii devastatoare. Printre acestea:

  • Frigidere defecte au fost găsite în mod repetat supraîncărcate și cum, în timpul valului de căldură din vara trecută, un congelator s-a stricat – toate probele din interior au trebuit să fie distruse, ceea ce înseamnă că au fost abandonate cazurile de presupus viol.
  • Discriminarea față de colegele de sex feminin; saci de urină aruncați pe mașini; ofițeri bărbați care își freacă reciproc organele genitale și jucării sexuale plasate în căni de cafea.
  • Cum s-a aflat, în cadrul unei revizuiri, despre ritualuri de inițiere, inclusiv despre persoane care au fost urinate la duș.
  • Unui ofițer sikh i-a fost tăiată barba, în timp ce unui alt ofițer i s-a pus turbanul într-o cutie de pantofi, iar un ofițer musulman a găsit șuncă (de porc, n.r.) în cizme.
  • Aproape unul din cinci dintre angajații de la Met chestionați a avut parte personal de homofobie.

„Ofițerii Met sunt în proporție de 82% albi și 71% bărbați, iar majoritatea nu locuiesc în orașul în care lucrează. Ca atare, Met nu seamănă cu majoritatea londonezilor”, se mai spune în raport, dar Baroneasa Casey mai adaugă că acceptă faptul că Met a fost „desfigurată” de un deceniu de austeritate care a dus, între altele, la închiderea a 126 de secții de poliție în Capitală în ultimii 12 ani, bugetul fiind cu 18% mai mic în termeni reali, ceea ce ar fi permis angajarea unui număr suplimentar de 9.600 de ofițeri, la totalul actual de circa 34.000.

Recomandări privind supravegherea Met

Deși a adăugat că de la raportul MacPherson din 1999, care concluzionase că Met este instituțional rasistă în urma anchetei omorului tânărului de culoare Stephen Lawrence, au fost făcute progrese, rasismul este o problemă de care Met nu s-a eliberat încă.

Citește integral pe RFI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asa sunt marea majoritate a albilor: rasiști, misogini și homofobi.

  2. Solutia, diversificarea, nu? Boala secolului 21.